Κυνηγός σκότωσε με βαλίστρα και έγδαρε γερμανικούς ποιμενικούς - Τους μπέρδεψε με κογιότ είπε

Η οικογένεια είπε ότι τα σκυλιά - ο Λίεμπεν, ένα θηλυκό, και ο Κίμο, ένα αρσενικό, και τα δύο 10 ετών - βγήκαν έξω επειδή ένας φράκτης έπαθε ζημιά, πιθανώς από μια αρκούδα.
Sue Zellers via Getty Images

Μια οικογένεια από το Κονέκτικατ θρηνεί την απώλεια των αγαπημένων της σκύλων, αφού ένας κυνηγός πέρασε τα ζώα για κογιότ και αφού τα πυροβόλησε θανάσιμα στη συνέχεια τα έγδαρε για το δέρμα τους.

Ο κυνηγός, Μικαέλ Κονσχάκ, 61 ετών, από το Κάρμελ της Νέας Υόρκης, ο οποίος οδηγήθηκε σε δίκη, είπε ότι ντρέπεται για αυτό που έκανε.

«Σας παρακαλώ να ξέρετε ότι δεν είχα ποτέ πρόθεση εκείνο το πρωί να βλάψω τα κατοικίδια των θυμάτων», είπε.

Η αστυνομία και το Τμήμα Ενέργειας και Προστασίας του Περιβάλλοντος του Κονέκτικατ συνέλαβε τον Κονσχάκ τον Φεβρουάριο με κατηγορίες όπως παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων, πλαστογραφία και παραβιάσεις που σχετίζονται με το κυνήγι.

Οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων προέτρεψαν τις αρχές να προσθέσουν κατηγορίες για κακοποίηση των ζώων. Ο εισαγγελέας της Πολιτείας Ντάνμπερι, Ντέιβιντ Απλγκέιτ, δήλωσε ότι η υπόθεση εξακολουθεί να διερευνάται και ότι είναι πιθανές περισσότερες κατηγορίες.

Ο Κονσχάκ, του οποίου ο δικηγόρος χαρακτήρισε τους θανάτους των σκύλων ατύχημα, υπέβαλε αίτηση για ένα ειδικό πρόγραμμα επιτήρησης που θα μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή των κατηγοριών, αλλά ένας δικαστής απέρριψε αυτό το αίτημα.

Η Έριν Καβιόλα, από το Ρίτζφιλντ, είπε ότι αυτή και η οικογένειά της έψαχναν τα σκυλιά τους για εβδομάδες. Μάλιστα τοποθέτησαν φυλλάδια μετά την εξαφάνισή τους τονίζοντας ότι είναι συντετριμμένοι γι’ αυτό που τους συνέβη. Είπε ότι τα κεφάλια των σκύλων αφαιρέθηκαν.

«Ζούμε με τον συναισθηματικό πόνο καθώς σκεφτόμαστε τι ένιωσαν τις τελευταίες τους στιγμές που ήταν ο ένας δίπλα στον άλλο και πέθαναν», είπε.

Σε ένορκη κατάθεση εντάλματος σύλληψης, η αστυνομία είπε ότι ο Κονσχάκ σκότωσε τα σκυλιά με βαλλίστρα στις 18 Νοεμβρίου, αφού έφυγαν από την αυλή της οικογένειας Ρίτζφιλντ. Η οικογένεια είπε ότι τα σκυλιά - ο Λίεμπεν, ένα θηλυκό, και ο Κίμο, ένα αρσενικό, και τα δύο 10 ετών - βγήκαν έξω επειδή ένας φράκτης έπαθε ζημιά, πιθανώς από μια αρκούδα.

Ο Κονσχάκ κυνηγούσε ελάφια σε κοντινή ιδιοκτησία και είπε ότι τα σκότωσε γιατί νόμιζε ότι ήταν δύο κογιότ, ανέφερε στην ένορκη κατάθεση της. Ο δικηγόρος του, Μπράιαν Ρομάνο, είπε ότι ο Κόνσχακ έγδαρε το δέρμα των ζώων για τα δέρματά τους. Το κυνήγι και η παγίδευση κογιότ είναι νόμιμο στο Κονέκτικατ.

Ο Κονσχάκ θα επιστρέψει στο δικαστήριο τον επόμενο μήνα.

Δημοφιλή