ΤΟ BLOG
20/07/2021 14:57 EEST | Updated 20/07/2021 14:57 EEST

Κυπριακές Θερμοπύλες

Κρατάμε Έδαφος και Κρατική Υπόσταση

via Associated Press
19 Ιουλίου 2021 Ελληνοκύπριοι κατά της επίσκεψης Ερντογάν στο ψευδοκράτος.

Συμπληρώθηκαν 47 χρόνια από εκείνο το ολέθριο για τον Ελληνισμό στην Κύπρο Σάββατο 20η Ιουλίου 1974, της τουρκικής εισβολής του Αττίλα, στις προδομένες από το Πραξικόπημα της αποφράδας 15ης Ιουλίου 1974 κυπριακές Θερμοπύλες. 

Και κρατάμε επί 47 χρόνια ελεύθερες ακόμα τις μη σκλαβωμένες από τον τουρκικό Αττίλα περιοχές της Κύπρου.

Και κρατάμε ακόμη μη παραδοθείσα και μη εκλιπούσα την Κυπριακή Δημοκρατία.

Κρατάμε Έδαφος και Κρατική Υπόσταση:

- Ως Προκεχωρημένη Γραμμή Απελευθερωτικής Εξόρμησης.

Για όταν οψέποτε ο Ελληνισμός αξιωθεί να έχει στην Αθήνα και στη Λευκωσία ηγεσίες άξιες, πρόθυμες και ικανές για την Στρατηγική Απελευθέρωσης των σκλαβωμένων από τους Τούρκους, επί 47 συναπτά έτη, ελληνικών εδαφών της Κύπρου.

- Το φρικτό 1974 του Ελληνισμού στην Κύπρο, δε το ακολούθησε, όπως μετά το φρικτότερο 1922 στη Μικρασία μας, μια κάποια Συνθήκη της Λωζάνης του 1923. Ούτε και κανένα «Σύμφωνο Βενιζέλου - Ατατούρκ»...

Και αυτό ακριβώς είναι το σπουδαιότερο:

Ο Ελληνισμός, όποιους ικανούς ή ανίκανους, επαρκείς ή ανεπαρκείς κι αν εξέλεγε ηγέτες και κυβερνήσεις και κόμματά του, επί 47 χρόνια, στην Αθήνα και στη Λευκωσία, από το 1974 μέχρι σήμερα, 20η Ιουλίου 2021, δεν στάθηκε δυνατόν να συρθεί στην υπογραφή της Συνθηκολόγησης με τον Αττίλα, όσο κι αν κατά καιρούς κατολίσθησε προς το μοιραίο.

- Ούτε μπόρεσαν να τον γονατίσουν ώστε να υπογράψει Νομιμοποίηση της πολεμικής ήττας του 1974 και τα «κεκτημένα» των Τούρκων Εισβολέων - Επιδρομέων - Κατακτητών.

- Ούτε τα επί μέρους «προϊόντα» της συνεχιζόμενης επί 47 χρόνια παράνομης τουρκικής κατοχής των σκλαβωμένων από τον Αττίλα ελληνικών εδαφών της Κύπρου.

- Οποια «σχέδια» και «βάσεις» και «συμφωνημένα πλαίσια» και «διαπραγματευτικά κεκτημένα» και «συγκλίσεις» «λύσης», με τις όποιες εκδοχές της τουρκικής απαίτησης για «λύση» Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας κι αν του έχουν μεθοδεύσει έως τώρα… από το 1974 έως το 2021, «υπό την αιγίδα» των διαδοχικών Γενικών Γραμματέων του ΟΗΕ, Κουρτ Βάλτχαϊμ, Πέρεζ ντε Κουεγιάρ, Μπούτρος - Μπούτρος Γκάλι, Κόφι Ανάν, Μπαν Κι Μουν και Αντόνιο Μανουέλ ντε Ολιβέιρα Γκουτέρες, στις λεγόμενες «διακοινοτικές» συνομιλίες και στις πενταμερείς διασκέψεις…

Στων αποφράδων του Ελληνισμού την διαχρονία, η Αποφράδα της 20ης Ιουλίου 1974 στην Κύπρο, λόγω της συνεχιζόμενης 47 χρόνια στοιχειώδους παλλαϊκής Εθνικής Αντίστασης του Ελληνισμού, η οποία έχει κωδικοποιηθεί με τη λέξη Απορριπτισμός, δεν οδήγησε στη νομιμοποίηση του Αττίλα.

- Ούτε στη συνθηκολόγηση με τους Τούρκους Κατακτητές.

- Ούτε στην παράδοση της Κύπρου σε ένα κάποιο «διζωνικά επανενωμένο» προτεκτοράτο τουρκικής «ισότιμης» συγκυριαρχίας.

- Ούτε στη διάλυση και εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη δόλια ”μετεξέλιξη” του Συνεταιρισμού Δύο Ισότιμων Συγκυρίαρχων Συνιστώντων Κρατών.

Και τούτο ήταν και είναι, υπό τις περιστάσεις έως τώρα, το σπουδαιότερο ελληνικό σαρανταεπτάχρονο κεκτημένο.

Εν αναμονή και επ’ ελπίδι Άξιων, πρόθυμων και ικανών ηγεσιών Απελευθέρωσης…

 ***

Λάζαρος Α. Μαύρος

Τρίτη 20/7/2021