Κυβέρνηση: Πολιτικά εξωφρενική η θέση Ανδρουλάκη

«Ψηφίστε με και πρωθυπουργός θα είναι ο άγνωστος Χ», λέει για την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
|
Eurokinissi

«Συνιστά θεσμική ασέβεια και είναι πολιτικά εξωφρενική η θέση Ανδρουλάκη. Ουσιαστικά λέει “ψηφίστε με και πρωθυπουργός της χώρας θα είναι ο άγνωστος Χ”. Συνιστά πρόκληση στην κοινή λογική και στη δημοκρατική τάξη», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ σχετικά με τις θέσεις που εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ και τις προϋποθέσεις που έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, εφόσον δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις εκλογές του Μαϊου.

«Εκτός αν θολώνει τα νερά για να μην πει την προειλημμένη απόφαση που έχει στο μυαλό του για συμπόρευση στη συνέχεια με τον κ. Τσίπρα στο πλαίσιο, όπως λένε, της προοδευτικής διακυβέρνησης», συμπλήρωσε ο Γιάννης Οικονόμου για τα όσα προτείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκφράζοντας τη θέση της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι «πιστεύουμε στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Και πρωθυπουργός της χώρας πρέπει να είναι ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος», εξηγώντας ότι «οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι αυτές που προσδιορίζουν την ανάγκη για ισχυρές πλειοψηφίες. Για αυτό ζητάμε εντολή αυτοδυναμίας». Κρίνοντας και την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Οικονόμου συμπέρανε ότι «δεν υπάρχει πολιτική πρώτη ύλη για κυβερνήσεις συνεργασίας», ενώ δεν θέλησε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση σε ερωτήσεις που δέχθηκε για το αν εξετάζει η κυβέρνηση την πιθανότητα τρίτων εκλογών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
Eurokinissi

Θετικά αποτελέσματα από το «Καλάθι του νοικοκυριού»

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε μία σειρά θεμάτων της καθημερινότητας και επισήμανε τα θετικά αποτελέσματα του «Καλαθιού του νοικοκυριού» μετά από 21 εβδομάδες λειτουργίας.

«Από τα 1.134 προϊόντα που έχει φτάσει πλέον το «καλάθι», στα 60 από αυτά (5,29%) παρουσιάστηκε αύξηση των τιμών, στα 68 από αυτά (6%) παρουσιάστηκε μείωση των τιμών και στη συντριπτική πλειονότητα, σε 1.006 προϊόντα (88,71%) οι τιμές παρέμειναν σταθερές. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι για 3η συνεχόμενη εβδομάδα υπήρξε συνολική μείωση στην αξία του καλαθιού», σημείωσε ο κ. Οικονόμου ενώ μίλησε και για την προσπάθεια αντιμετώπισης της εισαγόμενης ακρίβειας.

«Όσο επιμένει η ακρίβεια, τόσο θα διατηρούνται και θα επεκτείνονται τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση, αλλά και τον περιορισμό των επιπτώσεών της ακρίβειας στην ελληνική κοινωνία. Γνωρίζουμε τις αιτίες του προβλήματος, συναισθανόμαστε απολύτως τις συνέπειες του του προβλήματος αυτού. Τις συνέπειες αυτές σταθερά προσπαθούμε να τις μετριάσουμε. Όχι με λόγια, αλλά ούτε και με ξόρκια. Προσπαθούμε να τις μετριάσουμε με ξεκάθαρη πολιτική βούληση, αλλά και με γνώση και με συγκεκριμένα μέτρα που αποδίδουν υπέρ της κοινωνίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας στις ΔΕΚΟ

«Επισπεύδεται η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στις ΔΕΚΟ, με πρώτη φάση εφαρμογής έως τα τέλη Απριλίου στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, στις οποίες απασχολούνται σήμερα γύρω στους 18.000 εργαζόμενοι. Η απόφαση για την επίσπευση της επέκτασης στις ΔΕΚΟ κρίθηκε αναγκαία μετά και τα όσα τραγικά διαπιστώθηκαν στο Σταθμαρχείο της Λάρισας κατά την μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, με σταθμάρχες που έλειπαν από τη θέση τους, τα περιβόητα «μπλάνκο» κ.λπ.», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η επέκταση αφορά στις εξής ΔΕΚΟ: ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, Σταθερές Συγκοινωνίες, ΟΣΥ, ΟΑΣΑ, ΟΣΕΘ, ΟΑΣΘ, Αττικό μετρό, Κτιριακές Υποδομές, Εγνατία Οδός, ΕΥΔΑΠ και ΕΛΤΑ, ενώ στις επιχειρήσεις αυτές αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν και η Hellenic Train και η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Υλικού προκειμένου να αντιμετωπιστούν ανάλογα ομοιόμορφα ζητήματα που σχετίζονται με τους εργαζομένους στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

«Ο κ. Τσίπρας εφαρμόζει κατά γράμμα το εγχειρίδιο του πολακισμού»

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή την συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με συνδικαλιστές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να υποκαταστήσει την πολιτική με παραγωγή ευτελούς θεάματος, με μια σειρά ιδιότυπων παραστάσεων με στόχο να εξαπατήσει τους πολίτες και να δημιουργήσει σύγχυση σε μια σειρά από ζητήματα που έχουν τεράστια σημασία. Ο κ. Τσίπρας ακολουθεί πιστά και εφαρμόζει κατά γράμμα το εγχειρίδιο του πολακισμού, την επίσημη πλέον ιδεολογία του κόμματός του», σημείωσε αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους συνδικαλιστές «στράφηκε εναντίον του Πρωθυπουργού, συνέχισε την εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών και τη χυδαία ψηφοθηρία πάνω σε αυτό».

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Αλέξης Τσίπρας «ταυτόχρονα, συνέχισε την προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών, επαναλαμβάνοντας τα ίδια ψέματα για δήθεν ιδιωτικοποίησης του νερού. Και αυτό την ώρα που η θέση της Κυβέρνησης είναι κρυστάλλινη, είναι πεντακάθαρη, το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι μόνο είναι απολύτως σαφής η θέση μας, αλλά διατυπώνεται και ρητά -κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά- στο άρθρο 3 του νέου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που ορίζει ότι οι πάροχοι του νερού είναι δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσεις. Το νερό παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο και δεν ιδιωτικοποιείται.»

Πήγαινε στην αρχική σελίδα