Κυβέρνηση για συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες: Θα γίνει ουσιαστικός διάλογος

«Αθλιες ομοφοβικές επιθέσεις κατά του Στέφανου Κασσελάκη»
Οι αγρότες των μπλόκων είναι σε αναμονή της συνάντησης των εκπροσώπων τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Οι αγρότες των μπλόκων είναι σε αναμονή της συνάντησης των εκπροσώπων τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Eurokinissi

Μία ημέρα πριν από την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την επιτροπή των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εκτίμησε ότι θα γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος.

Ο κ. Μαρινάκης εξήγησε ότι «ο Πρωθυπουργός ακούει με προσοχή όλα τα αιτήματα των επαγγελματικών ομάδων», ξεκαθαρίζοντας όμως ότι είναι δεδομένες οι δημοσιονομικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν θέματα που μπορεί να υπάρξει εκτεταμένος διάλογος, όπως οι παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων ή η ήπια προσαρμογή στην Κοινή Αγροτική Πολιτική. «Το πρόβλημα είναι σύνθετο», εξήγησε ο κ. Μαρινάκης προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει μία λύση που μπορεί να το επιλύσει.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η αποκλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων και η διάλυση των μπλόκων. Ο Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να εντείνουν τις αντιδράσεις τους και να προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων αν δεν υπάρξει κάποια συμφωνία στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες, τόνισε ότι «η τήρηση του νόμου είναι υποχρέωση της Πολιτείας», στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν θα μείνει απαθής σε μία τέτοια πιθανότητα.

ΝΔ: Καταδικάζουμε απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις άθλιες ομοφοβικές επιθέσεις κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Ο κ. Μαρινάκης δέχθηκε ερώτηση και για ομοφοβικές δηλώσεις κατά του Στέφανου Κασσελάκη που έγιναν από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης -συγκεκριμένα από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, αλλά και από τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο- τις οποίες και καταδίκασε.

Για το ίδιο θέμα, λίγη ώρα νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της τόνιζε ότι «καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις άθλιες ομοφοβικές επιθέσεις κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ίδια εβδομάδα μάλιστα, που η χώρα μας κάνει ένα μεγάλο βήμα στο πεδίο των δικαιωμάτων.

Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος.

Ως Παράταξη είμαστε διαχρονικά, σταθερά και αποφασιστικά απέναντι στον ρατσισμό, τον λεκτικό εκφοβισμό, τη ρητορική μίσους και τη βία από όπου και αν προέρχεται.»

Δημοφιλή