Κι όμως τα γαλλικά δεν είναι πλέον η πιο σέξι γλώσσα - Ποια την εκθρόνισε

Ποια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γλώσσας που την κάνουν πιο ελκυστική.Τα βρετανικά αγγλικά πάντως και τα γερμανικά, παραμένουν η πιο ευγενική και η πιο άμεση γλώσσα αντίστοιχα.
discan via Getty Images

Μπορεί η γαλλική γλώσσα με την χαρακτηριστική προφορά των γάλλων να εκθρονιστεί από το βάθρο της πιο σέξι, στο οποίο κάθεται αναπαυτικά εδώ και χρόνια;

Έτσι υποστηρίζει η πλατφόρμα εκμάθησης γλωσσών Babbel.

Αυτή η τολμηρή δήλωση θα απογοητεύσει πολλούς, ειδικά από τη στιγμή που η Babbel ήταν εκείνη που το 2017 είχε απευθυνθεί σε 15.000 άτομα τα οποία είχαν αποφανθεί πως η πρωτιά ανήκει στα γαλλικά.

Ποιος εκθρόνισε όμως την γαλλική γλώσσα;

6.000 άτομα από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία, καθώς και τις ΗΠΑ, κλήθηκαν να βαθμολογήσουν ποιες γλώσσες θεωρούνται «πιο σέξι», «πιο ρομαντικές» και «πιο παθιασμένες».

Και την πρωτιά πλέον ως της πιο σέξι γλώσσα έχουν τα Ιταλικά! Μάλιστα η ιταλική γλώσσα εκτιμάται πως είναι επίσης η πιο ρομαντική.

«Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά της ιταλικής γλώσσας που μπορεί να συμβάλλουν στην ελκυστικότητά της», εξήγησε ο καθηγητής γλώσσας Babbel Noël Wolf στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

″Η άνοδος και η πτώση του τόνου στα προφορικά ιταλικά μπορεί να δημιουργήσει μια μουσική ποιότητα, την οποία ορισμένοι άνθρωποι βρίσκουν δελεαστική και ελκυστική”, είπε ο Wolf.

″Ορισμένα φωνητικά χαρακτηριστικά, όπως η κύλιση του “r” που ξεχωρίζει στα ιταλικά, για πολλούς θεωρείται γοητευτικό ή ελκυστικό στοιχείο».

Τα βρετανικά αγγλικά αξιολογήθηκαν ως η πιο ”ευγενική” γλώσσα ενώ τα γερμανικά κέρδισαν την πρώτη θέση ως η πιο ”άμεση” γλώσσα.

Το 2017, η γλωσσολόγος Patti Adank, καθηγήτρια αντίληψης και παραγωγής λόγου στο University College του Λονδίνου, σημείωσε ότι «Οι Αγγλόφωνοι ελκύονται από τη μελωδία μιας γλώσσας όπως τα γαλλικά ή τα ιταλικά».

Άλλοι γλωσσολόγοι και ψυχολόγοι έχουν συχνά αναφερθεί σε κοινωνικές και πολιτιστικές ”συνδέσεις” με τις προφορές να είναι ένας παράγοντας έλξης σε αυτού του είδους τις έρευνες.

Η έρευνα, όπως επισημαίνει το Euronews, εξετάζει επίσης στάση μεταξύ ζευγαριών που μιλούν διαφορετικές γλώσσες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα περισσότερα από το 70% των Βρετανών που ερωτήθηκαν ανέφεραν ότι αν ο σύντροφός τους είχε διαφορετική μητρική γλώσσα από αυτούς η εκμάθηση της θα βοηθούσε στην δημιουργία μιας ισχυρότερης συναισθηματικής σύνδεσης μεταξύ τους.

Πηγές: Babbel, Daily Mail, Εuronews

Δημοφιλή