Κικίλιας: Το εμβόλιο για τον κορονοϊό θα γίνει με ιεράρχηση και δεν θα είναι υποχρεωτικό

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, θα δοθεί προτεραιότητα σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες.
.
.
Eurokinissi

Οι εμβολιασμοί για τον νέο κορονοϊό - όταν θα είναι έτοιμο το εμβόλιο- θα γίνονται με ιεράρχηση και δεν θα είναι υποχρεωτικοί, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι από κοινού η ευρωπαϊκή οικογένεια προχωρά σε συνεργασίες με εταιρείες και πανεπιστήμια και προφανώς θα υπάρχει ιεράρχηση για εκείνους που πρέπει να προστατευτούν. «Ποιοι είναι αυτοί; Είναι οι μεγάλοι σε ηλικία συμπολίτες μας και οι υπέργηροι, οι ευπαθείς ομάδες, αυτοί που πληρούν τις προϋποθέσεις πρώτα απ όλα για να εμβολιαστούνε», είπε ο υπουργός Υγείας. Όπως είπε, δεν τίθεται θέμα επάρκειας των εμβολίων ούτε υπάρχει υποχρεωτικότητα, αλλά ισχυρή σύσταση εμβολιασμού.

Meyer & Meyer via Getty Images

Παράλληλα πρόσθεσε ότι εκτός από το εμβόλιο η πολιτεία θα λάβει και άλλα μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων σε περίπτωση δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Ερωτηθείς αν υπάρχει πιθανότητα περιορισμού της κυκλοφορίας για άτομα άνω των 65 ή να γίνει υποχρεωτική μάσκα σε εργασιακούς χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς, είπε ότι θα γίνει ό,τι χρειαστεί για να προστατευτούν αυτοί που κινδυνεύουν.

«Εμείς θα μελετήσουμε πως θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες. Αν πρέπει λοιπόν οι άνω των 65 -λέτε εσείς, να στέλνουν sms όπως στέλναμε πέρσι όλοι ή να συμπληρώνουν χαρτί, ναι θα το κάνουμε. Αν θα πρέπει να δώσουμε άδεια γι αυτούς οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα και δουλεύουν στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, ναι θα το κάνουμε», τόνισε.

Δημοφιλή