ΔΙΕΘΝΕΣ
24/12/2020 11:53 EET

Κίνα: Αναστολή όλων των βρετανικών πτήσεων επ’ αόριστον

Χώρες σε όλο τον κόσμο κλείνουν τα σύνορά τους στη Βρετανία ύστερα από την εμφάνιση ενός νέου, πιθανώς πιο μεταδοτικού, στελέχους του κορονοϊού.

zz/KGC-246/STAR MAX/IPx

Η Κίνα θα αναστείλει τις απευθείας πτήσεις προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο επ’ αόριστον λόγω των φόβων για το νέο στέλεχος του κορονοϊού, δήλωσε ο Γουάνγκ Γουενμπίν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Ύστερα από πολλή σκέψη, η Κίνα αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών και να αναστείλει τις πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Γουάνγκ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Η Κίνα θα παρακολουθεί τις σχετικές εξελίξεις και θα προσαρμόσει με δραστικό τρόπο τα μέτρα ελέγχου ανάλογα με την κατάσταση», δήλωσε ο Γουάνγκ.

Χώρες σε όλο τον κόσμο κλείνουν τα σύνορά τους στη Βρετανία ύστερα από την εμφάνιση ενός νέου, πιθανώς πιο μεταδοτικού, στελέχους του κορονοϊού.

Από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε ότι έδωσε εντολή για τη διακοπή των πτήσεων και των αφίξεων από τη Νότια Αφρική, μετά τον εντοπισμό μιας μετάλλαξης του νέου κορονοϊού στη Βρετανία, που ενδεχόμενα μεταδίδεται πιο εύκολα, εξαπλώνοντας την πανδημία COVID-19.

«Έλαβα την απόφαση της προσωρινής διακοπής των πτήσεων και των αφίξεων που εισέρχονται στην Αγγλία από τη Νότια Αφρική από τις 9:00 το πρωί αύριο [σήμερα]», δήλωσε ο ίδιος, ύστερα από την εξάπλωση ενός νέου, πιθανόν πιο μεταδοτικού στελέχους του κορονοϊού.