Κίνα: Τελωνειακοί έπιασαν γυναίκα με 202 επεξεργαστές κάτω από ψεύτικη κοιλιά εγκυμοσύνης

Το λαθρεμπόριο είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο στα κινεζικά σύνορα, χάρη στους υψηλούς φόρους εισαγωγής.
Anadolu Agency via Getty Images

Τελωνειακοί υπάλληλοι στην Κίνα συνέλαβαν μια γυναίκα που επέστρεφε στη χώρα, κρύβοντας 202 Intel επεξεργαστές και εννέα iPhone, τυλιγμένα γύρω από τη μέση της και κρυμμένα κάτω από μια ψεύτικη κοιλιά εγκυμοσύνης.

Η επίδοξος λαθρέμπορος ήταν μια νεαρή γυναίκα που διέσχιζε τα σύνορα μεταξύ του Μακάου και της Ζουχάι, μια πόλη της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ κοντά στο Χονγκ Κονγκ, αναφέρει το Techspot.

Η γυναίκα περνούσε από το τελωνείο φορώντας ένα καφέ φόρεμα όταν ένας υπάλληλος παρατήρησε ότι η στάση της ήταν ασυνήθιστη για μια έγκυο γυναίκα που μάλλον βρισκόταν στην τελευταία φάση της εγκυμοσύνης της.

Ο ελεγκτής αποφάσισε να τη χωρίσει από το υπόλοιπο πλήθος και να τη ρωτήσει σχετικά με την εγκυμοσύνη της. Η γυναίκα του απάντησε πως ήταν 5-6 μήνες έγκυος, παρόλο που το μέγεθος της κοιλιάς της ήταν τέτοιο που έμοιαζε σα να είναι έτοιμη να γεννήσει.

.
.
china customs

Υποπτευόμενος πως δε λέει την αλήθεια, ο ελεγκτής προέβη σε σωματική έρευνα και προς έκπληξή του διαπίστωσε πως η γυναίκα όχι απλά δεν ήταν έγκυος, αλλά μάλιστα κάτω από την ψεύτικη προσθετική κοιλιά της έκρυβε τεχνολογικά προϊόντα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Αναλυτικότερα, τυλιγμένους γύρω από τη μέση της και δεμένους με κολλητική ταινία, η γυναίκα είχε 202 CPUs της Intel, καθώς και εννέα iPhone. Από τις φωτογραφίες προκύπτει πως οι επεξεργαστές είναι μάλλον Alder Lake ή Rocket Lake μοντέλα, ενώ τα iPhone είναι X ή XS. Αυτό σημαίνει πως συνολικά, η γυναίκα προσπάθησε να κάνει λαθρεμπόριο προϊόντων αξίας έως και 100,000 δολαρίων,

Το λαθρεμπόριο είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο στα κινεζικά σύνορα, χάρη στους υψηλούς φόρους εισαγωγής. Έτσι, και στο παρελθόν, πολλοί επίδοξοι λαθρέμποροι έχουν προσπαθήσει να διασχίσουν τα σύνορα με smartphones και άλλα τεχνολογικά προϊόντα δεμένα στο σώμα τους.

Δημοφιλή