ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
29/05/2019 11:28 EEST | Updated 29/05/2019 11:38 EEST

Εκλεισε 60 χρόνια στην Ελλάδα η Lufthansa

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία, μετέφερε 2,5 εκατ. ταξιδιώτες στην Ελλάδα το 2018.

Lufthansa
Το αεροσκάφος Vickers V-814 Viscount που πέταξε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Μια από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου, η Lufthansa, η οποία έχει δημιουργήσει τον δικό της όμιλο, έχοντας εξαγοράσει κι άλλες εταιρείες (Swiss, Austrian, Eurowings, Brussels και Edelweiss), γιορτάζει τα 60 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ομίλου Lufthansa και η μοναδική αεροπορική εταιρεία 5 αστέρων στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Τζεβελέκο, γενικό διευθυντή Πωλήσεων Ελλάδας & Κύπρου του Ομίλου Lufthansa: «Διανύσαμε ένα μακρύ και σπουδαίο ταξίδι από την πρώτη πτήση της Lufthansa στην Ελλάδα. Από το 1959, η Lufthansa μεταφέρει εκατομμύρια επιβάτες από και προς την Ελλάδα, υποστηρίζοντας τον ελληνικό τουρισμό και συνδέοντας την Ελλάδα με τον κόσμο. Το 2018, κατορθώσαμε να επιτύχουμε νέο ρεκόρ επιβατών, προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες, πλούσιο δίκτυο, δέσμευση και αφοσίωση στην ελληνική αγορά. Εξακολουθούμε να είμαστε αφοσιωμένοι στους πελάτες και τους συνεργάτες μας στην Ελλάδα και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να παρέχουμε την ίδια υψηλή ποιότητα υπηρεσιών για ακόμα 60 χρόνια».

 

Lufthansa

 

Οσον αφορά στο παρόν και στο μέλλον του ομίλου, ο PeterPullem, γενικός διευθυντής Πωλήσεων Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Ομίλου Lufthansa, επισήμανε ότι: «Ως ο μεγαλύτερος αεροπορικός Όμιλος στον κόσμο, με έμφαση στον εκσυγχρονισμό, την καινοτομία και την παροχή άριστης ποιότητας υπηρεσιών, είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε στους πελάτες μας προϊόντα και υπηρεσίες ανώτατου επιπέδου με ένα πλούσιο δίκτυο 318 προορισμών σε 102 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόσφατα παραγγείλαμε 40 νέα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των Boeing 787-9 και AirbusA350, στο πλαίσιο του συνεχούς εκσυγχρονισμού του στόλου μας και της μείωσης των εκπομπών CO2 και της κατανάλωσης καυσίμου».

Το 2019 σηματοδοτεί το 60ο έτος παρουσίας της Lufthansa στην ελληνική αγορά. Ήταν 10 Μαΐου 1959 όταν αναχώρησε από τη Γερμανία το πρώτο αεροσκάφος της Lufthansa με προορισμό την Ελλάδα. Σήμερα, όλος ο Όμιλος Lufthansa προσφέρει 368 εβδομαδιαίες πτήσεις από την Ελλάδα.

«Αυτό το καλοκαίρι, με 50 εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από την Αθήνα, η Lufthansa εξακολουθεί να προσφέρει στους επιβάτες μας πολυάριθμες επιλογές ταξιδιού με το γνωστό και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών της. Θα παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας για τη συνέχιση της υποστήριξης των αναπτυξιακών σχεδίων της εταιρείας στην αγορά της Αθήνας,» τόνισε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Marketing του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Sponsored Post