Κιβωτός του Κόσμου: Νέα έρευνα στη δομή του Βόλου και σε κατοικίες

Με μία πρώτη διασταύρωση, διαπιστώθηκε οτι στη ΜΚΟ ανήκουν περίπου 150 ακίνητα σε όλη την επικράτεια.
Eurokinissi

Έρευνες σε σπίτια, τα οποία χρησιμοποιούσε ο Πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, αλλά και κατοικίες που φέρονται να ανήκουν σε πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντός τους, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα οι αστυνομικές αρχές, στο πλαίσιο τής έρευνας από την Οικονομική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost η Εισαγγελία του Βόλου διέταξε την Παρασκευή (25/11/2022) τη διενέργεια νέας προκαταρκτικής εξέτασης από τα στελέχη της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας για δύο ξεχωριστά ζητήματα.

Το πρώτο έχει να κάνει με το αποκαλούμενο ”πράσινο κλουβί” με τις δικαστικές αρχές να ζητούν από τους αστυνομικούς να προχωρήσουν σε αυτοψία του χώρου, στη φωτογράφισή του, αλλά και να λάβουν για το συγκεκριμένο θέμα καταθέσεις από πέντε ανήλικους φιλοξενούμενους της δομής, με την προϋπόθεση ότι διαμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στη δομή της Μαγνησίας.

Το δεύτερο ζήτημα αφορά σε δημοσιεύματα περί σεξουαλικής κακοποίησης τροφίμων, τους οποίους πρέπει οι αστυνομικοί να προσπαθήσουν να τους ταυτοποιήσουν, να τους εντοπίσουν και να λάβουν την κατάθεσή τους.

Στην Οικονομική Αστυνομία βρίσκονται εν αναμονή των απαντήσεων από τις τράπεζες, αν και με μία πρώτη εικόνα ο επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου και η σύζυγός του φαίνεται πως έχουν περισσότερες από 250.000 ευρώ στους λογαριασμούς τους.

Επιπλέον, με μία πρώτη διασταύρωση στη ΜΚΟ ανήκουν περίπου 150 ακίνητα σε όλη την επικράτεια.

Δημοφιλή