ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16/03/2020 14:17 EET | Updated 17/03/2020 00:12 EET

Κλείνουν και τα εμπορικά καταστήματα- Ανοιχτά μόνο super market, φαρμακεία, πρατήρια, τράπεζες

Αριστοτελία Πελώνη: «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας»

KENZO TRIBOUILLARD via Getty Images

Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, προκειμένου να μειωθεί η επέκταση της μετάδοσης του κορονοϊού και με βασικό στόχο να μην καταρρεύσει το σύστημα Υγείας.

Ένα από τα έκτακτα μέτρα είναι και το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη.  Πάντως είναι δεδομένο ότι δεν θα κλείσουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, τράπεζες, πρατήρια.

 

Ως μέτρο προφύλαξης είναι και η αναγκαστική καραντίνα 14 ημερών στην οποία θα μπαίνουν όσοι εισέρχονται πλέον στην ελληνική επικράτεια.

Επίσης αναστέλλεται το μέτρο του Δακτυλίου έως τέλος Απριλίου.

Η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, στην ενημέρωση της προς τους πολιτικούς συντάκτες με τηλεδιάσκεψη, ήταν ξεκάθαρη: «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας», προσθέτοντας ότι οι επόμενες 30 ημέρες θα είναι οι πιο δύσκολες.

Διαψεύδοντας τις φήμες περί πρόθεσης απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η Αριστοτελία Πελώνη αναφέρθηκε στις ατομικές ευθύνες και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι.

Παράλληλα όμως εξήγησε ότι επειδή πρόκειται για μία δυναμική κατάσταση, ανά πάσα στιγμή η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να λάβει και άλλες δράσεις προκειμένου να περιορίσει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Σχετικά με το θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών, η κ. Πελώνη εξήγησε ότι η κυβέρνηση περίμενε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να λειτουργούν οι ναοί για ατομική λατρεία, διευκρινίζοντας όμως ότι «θα κάνουμε ότι χρειαστεί», σε ερώτηση για το πως θα αντιδράσει η κυβέρνηση αν δεν γίνει δεκτή η πρόταση του πρωθυπουργού.

Επίσης, μεταξύ άλλων η κ. Πελώνη ανακοίνωσε ότι το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ θα τεθεί στη διάθεση του συστήματος υγείας για την πανδημία του κορονοϊού, ενώ για τον ίδιο λόγο εκμισθώνεται ιδιωτικό κέντρο στην περιοχή της Ελευσίνας.