«Kουβάρι» η υπόθεση του π. Αντωνίου με αντικρουόμενους ισχυρισμούς

«Ο π. Αντώνιος και εγώ συγχωρούμε τους καταγγέλλοντες», δηλώνει η πρεσβυτέρα. Η μητέρα καταγγέλλοντος διαψεύδει ότι ανακαλούν όσα είχαν υποστηρίξει στις αρχές.
ΠΑΤΕΡ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΠΑΤΕΡ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
kivotostoukosmou.org

Σ′ ένα κουβάρι με αντικρουόμενους ισχυρισμούς εξελίσσεται η υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Λίγο μετά την πρόταση του εισαγγελέα για παραπομπή του πατέρα Αντωνίου σε δίκη, την εμφάνισή τους έκαναν δύο επιστολές και ένα βίντεο, που φέρονται να έστειλαν στη Δικαιοσύνη ο βασικός κατήγορος για ασέλγεια και η μητέρα του, αναιρώντας τους αρχικούς ισχυρισμούς εις βάρος του ιερέα.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα σε δηλώσεις της η μητέρα διαψεύδει ότι η ίδια και το παιδί της ανακαλούν όσα είχαν υποστηρίξει στις αρχές και κάνει λόγο για πλαστογραφία. «Δεν παίρνουμε πίσω την καταγγελία» υποστήριξε μιλώντας στην τηλεόραση του Star. Καταγγέλει επίσης τις επιστολές ως πλαστές και προαναγγέλλει μηνύσεις και αγωγές.

Για δικαίωση κάνει λόγο η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή

«Σήμερα για πρώτη μέρα μετά από έναν ολόκληρο χρόνο και μετά από όλη αυτή τη λάσπη που έχουμε υποστεί ο πατήρ Αντώνιος κι εγώ, που νιώθουμε ευτυχισμένοι γιατί ακριβώς αρχίζει να φαίνεται η αλήθεια δηλαδή είναι αυτή που ξέραμε ούτως η άλλος από την αρχή αλλά αυτή τη στιγμή επιβεβαιώνεται κιόλας» επισημαίνει η πρεσβυτέρα, όσον αφορά τις φερόμενες δηλώσεις που υπέγραψαν ένας από τους βασικούς καταγγέλοντες και η μητέρα του και την υπόθεση του π. Αντώνιου.

Όπως λέει, ο πατέρας Αντώνιος και η ίδια συγχωρούν τους δύο καταγγέλλοντες κάνοντας λόγο για πιέσεις που δέχτηκαν από άλλους.

«Εστω και λίγο αργά τα παιδιά αρχίζουν και καταλαβαίνουν το λάθος τους και αρχίζουν και μετανοούν γι΄ αυτό και χάρηκα πάρα πολύ από τη δήλωση του μικρού γιατί ζήτησε να πάει αυτή η δήλωση κατευθείαν στον πατέρα Αντώνιο, του ζήτησε πολλές φορές συγνώμη και αυτό δείχνει ότι μετάνιωσε» συμπληρώνει η πρεσβυτέρα.

Ο πατέρας Αντώνιος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για την παραπομπή του ή μη σε δίκη.

«Ιδιόχειρα σημειώματα και βιντεοληπτικό υλικό» – Πληροφορίες για το υπόμνημα των δικηγόρων του πατέρα Αντώνιου

Τα ιδιόχειρα αυτά σημειώματα, που φέρονται να έστειλαν στη Δικαιοσύνη ο βασικός κατήγορος για ασέλγεια και η μητέρα του, περιλαμβάνονται στο υπόμνημα το οποίο κατέθεσαν χθες στο δικαστικό συμβούλιο οι συνήγοροι υπεράσπισης του πατέρα Αντώνιου. Συνοδεύονται και από βιντεοληπτικό υλικό σε usb για να μην μπορούν να αμφισβητηθούν να λεγόμενα του, όπως εξηγούν οι δικηγόροι.

Στο υλικό αυτό καταγράφεται ο 16χρονος, να δηλώνει πως είπε ψέματα για τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου. Οι καταγγελίες τόσο του νεαρού όσο και της μητέρας του αλλά και οι δύο επιστολές από πρώην φιλοξενούμενους στη δομή, έρχονται να κλονίσουν ευθέως την αξιοπιστία του πρώτου και μοναδικού πλέον που κατηγορεί τον πατέρα Αντώνιο , του 19χρονου στη μαρτυρία του οποίου βασίζεται η κατηγορία για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων.

Πιθανότατα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις να ξεκινήσει έρευνα για τυχόν πιέσεις με στόχο τον πατέρα Αντώνιο.

Τις επόμενες ημέρες πάντως θα αξιολογηθεί από το δικαστικό συμβούλιο η βασιμότητα των καταγγελιών το οποίο έχει στα χέρια του και την εισαγγελική πρόταση για την παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντώνιου .

Μην ξεχνάμε ότι στις 11 Δεκεμβρίου ξεκινά και η άλλη δίκη με κατηγορούμενο τον πατέρα Αντώνιο και 7 συνεργάτες του για τα πλημμελήματα που αφορούν τιμωρητικές συμπεριφορές και σωματική κακοποίηση των παιδιών στις δομές της Κιβωτού.

Πηγή: ertnews

Δημοφιλή