Κιβωτός του Κόσμου: Την παραπομπή του π. Αντώνιου για κακουργήματα εισηγήθηκε ο εισαγγελέας

Για το αδίκημα της κακουργηματικής κατάχρησης σε ασέλγεια κατά συρροή.
ΠΑΤΕΡ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΠΑΤΕΡ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
kivotostoukosmou.org

Να παραπεμφθεί ο πατήρ Αντώνιος σε δίκη για το αδίκημα της κακουργηματικής κατάχρησης σε ασέλγεια κατά συρροή ζήτα ο εισαγγελέας πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός, με πρόταση του προς το δικαστικό συμβούλιο που θα έχει και τον τελικό λόγο για την υπόθεση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρότασή του κάνει λόγο για «εκμετάλλευση της κυρίαρχης θέσης» που είχε ο ιερέας στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού. Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι εκμεταλλεύτηκε «την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων, προέβη με ενότητα δολοφονίας σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των 2 ανηλίκων».

Κατά τον εισαγγελέα μπορεί ο κατηγορούμενος να «αρνείται συνολικά τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες ισχυριζόμενοι ότι πρόκειται περί μιας μεθοδευμένης κατασκευής γεγονότων, ιδίως από τον πρώτο εγκαλούντα οποίος παρέπεισε και υποκίνησε τον έτερο παθόντα, να καταθέσει ότι έπεσε θύμα γενετήσιας παρενόχλησης», όμως οι ισχυρισμοί αυτοί δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί αφού «υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες κι οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες».

Στην πρόταση ζητείται επίσης η διατήρηση των περιοριστικών όρων της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε ΑΤ και της εγγυοδοσίας, που είχαν επιβληθεί στον κατηγορούμενο ιερέα μετά την απολογία του.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή