Κιβωτός του Κόσμου: Πατήρ Αντώνιος και πρεσβύτερα καλούνται για εξηγήσεις για 3 κακουργήματα

Υποπτο το ζευγάρι για απιστία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
.
.
EUROKINISSI

Κλήση σε εγγραφές εξηγήσεις έλαβαν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή καθώς η έρευνα του εισαγγελέα για την Κιβωτό του Κόσμου οδήγησε σε ενδείξεις τέλεσης τριών κακουργημάτων, καθιστώντας ύποπτο το ζευγάρι για απιστία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Το αδίκημα της απιστίας φέρεται να αφορά σε ακίνητο στην Πωγωνιανή, που αγοράστηκε από τον πατέρα Αντώνιο και τη σύζυγο του με το ποσό να ανέρχεται στα 190.000 ευρώ και να αφορά τόσο στην αξία του ακινήτου, αλλά και σε επισκευές που έγιναν σε αυτό. Το ζεύγος θα ελεγχθεί και για υπεξαίρεση ύψους 467.000 ευρώ για χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης, κοσμήματα και χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες.

Πλέον, το ζευγάρι θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Οικονομική Αστυνομία έπειτα από σχετική παραγγελία του εισαγγελέα. Πρόκειται για το ένα σκέλος της υπόθεσης όπου με εισαγγελική παραγγελία η Οικονομική Αστυνομία κλήθηκε να διερευνήσει τα πάντα γύρω από τα οικονομικά της «Κιβωτού», ενώ είχε δοθεί εντολή για φορολογικό έλεγχο στα οικονομικά της δομής για την τελευταία πενταετία, διαχειριστικό έλεγχο και έρευνα για το εάν έχουν δοθεί στην «Κιβωτό» πάσης φύσεως επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς ή από ευρωπαϊκούς πόρους.

Επιπλέον, είχε διαταχθεί το άνοιγμα εταιρικών λογαριασμών για την τελευταία πενταετία, αλλά και των λογαριασμών έντεκα φυσικών προσώπων στα οποία περιλαμβάνονται ο πατήρ Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, στενά συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη της διοίκησης της «Κιβωτού».

Πατέρας Αντώνιος: Οι ποινικές διώξεις σε βάρος του

Την ογκωδέστατη δικογραφία μελετάει η αρμόδια ανακρίτρια, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση της Κιβωτού, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία της Αθήνας σε βάρος του πατρός Αντώνιου και άλλων 7 εργαζομένων στην Κιβωτό του Κόσμου, προκειμένου να συντάξει κατηγορητήριο και να καλέσει σε απολογία τους κατηγορούμενους και να αποφασίσει στη συνέχεια την προφυλάκιση ή μη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η κλήση για απολογία, με τους συνηγόρους του πατρός Αντωνίου να ζητούν προθεσμία προκειμένου να λάβουν αντίγραφο της δικογραφίας και να προετοιμαστούν.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του πατρός Αντώνιου ασκήθηκε στις αρχές Απριλίου ποινική δίωξη για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση από την Εισαγγελία της Αθήνας και έπειτα από καταγγελίες ενός 19χρονου κι ενός 15χρονου για σεξουαλική τους κακοποίηση. Τα στοιχεία της δικογραφίας είναι αυτά που μελετά η αρμόδια ανακρίτρια.

Παράλληλα, δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του πατρός Αντώνιου και 7 εργαζομένων της οργάνωσης για τα πλημμελήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή, της ηθικής αυτουργίας σε όλες τις παραπάνω πράξεις (αφορά τον πατέρα Αντώνιο) και της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή.

Πηγή: Dikastiko.gr

Δημοφιλή