Κιβωτός του Κόσμου - Νέα καταγγελία τρόφιμου: «Με χτυπούσαν με σανίδες και πέτρες και γέλαγαν μαζί μου»

"Είναι η πρώτη δικαίωση του παιδιού μου. Περιμένω όμως να μπει φυλακή και να πληρώσει για αυτά που έκανε στον γιο μου" αναφέρει η μητέρα του 15χρονου για τον πατέρα Αντώνιο.
Eurokinissi

Μια νέα καταγγελία για την «Κιβωτό του Κόσμου» βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς πρώην τρόφιμος αποκάλυψε σε υπόμνημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα τα όσα βίωσε το διάστημα που βρισκόταν στις δομές της οργάνωσης.

Ειδικότερα, η νέα αυτή καταγγελία έρχεται λίγες ώρες μόνο μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις και την άσκηση κακουργηματικής δίωξης στον πατέρα Αντώνιο για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, στην άσκηση ποινικής δίωξης για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση προχώρησε η Εισαγγελία της Αθήνας σε βάρος του πατρός Αντώνιου, έπειτα από καταγγελίες ενός 19χρονου κι ενός 15χρονου για σεξουαλική τους κακοποίηση.

Νέα καταγγελία για Κιβωτό του Κόσμου: “Με έθεσαν σε παρατεταμένη απομόνωση για 8 μήνες”

Σύμφωνα με το Μega, ο πρώην τρόφιμος αναφέρει στο υπόμνημά του ότι «με έθεσαν σε παρατεταμένη απομόνωση για 8 μήνες, διότι με είχαν κλειδωμένο μόνο μου σε ένα δωμάτιο όλη μέρα, φέρνοντάς μου μόνο φαγητό. Επίσης, ενώ ήμουν σε απομόνωση 2-3 μήνες, ο εργαζόμενους της ‘Κιβωτού’ δύο φορές με είχε κακοποιήσει μέσα στο δωμάτιο, την ώρα που μου έφερνε βραδινό φαγητό, ρίχνοντάς μου σφαλιάρες, πιάνοντάς με από τον λαιμό, και πετώντας με κάτω».

«Με την παρατεταμένη απομόνωσή μου σε ένα δωμάτιο για 8 μήνες, στο οποίο βρισκόμουν κλειδωμένος, ο εργαζόμενος μού προξένησε εντονότατο ψυχικό πόνο και μου επέφερε σοβαρή ψυχική βλάβη, με δεδομένο ότι στερήθηκα την δυνατότητα επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα και με τις αγαπημένες μου αδελφές, ενώ για κάποιο διάστημα δεν με άφηναν να πηγαίνω ούτε στο σχολείο μου», συνέχισε στο υπόμνημά του.

Στην περιγραφή του, επισημαίνει, επίσης, ότι «λίγους μήνες πριν ενηλικιωθώ, δηλαδή στα τέλη του 2021 και στις αρχές του 2022, με αφορμή μια κλοπή για την οποία με κατηγόρησαν με έβαλαν σε παρατεταμένη απομόνωση στον Άνω Βόλο μέχρι την ενηλικίωσή μου. Το δωμάτιο στο οποίο με έβαλαν ήταν κρύο, χωρίς έπιπλα και κρεβάτι, παρά μόνο ένα στρώμα στο πάτωμα και μία κουβέρτα».

«Επειδή μάλιστα η πόρτα της τουαλέτας ήταν κλειστή και δεν μπορούσα να βγω έξω, την νύχτα έκανα την ανάγκη μου σε μπουκαλάκι. Μέλη της “Κιβωτού” ένα βράδυ ξεκλείδωσαν την πόρτα, μπήκαν μέσα στο δωμάτιο και με χτυπούσαν με μανία με σανίδες και με πέτρες, που είχαν στα χέρια τους», συμπληρώνει.

«Όσο με χτυπούσαν παρά το γεγονός ότι τους φώναζα να σταματήσουν, και τους έλεγα ότι πονάω και δεν αντέχω άλλο, αυτοί γέλαγαν μαζί μου και μου έλεγαν ότι “ή θα παραδεχθείς ότι εσύ έκλεψες τα λεφτά ή θα σε σκοτώσουμε”», αποκάλυψε στο υπόμνημά του πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού».

Η αντίδραση της μητέρας του 15χρονου που κατηγορεί τον πατέρα Αντώνιο

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA έκανε και την πρώτη της δήλωση και η μητέρα του 15χρονου που είχε καταγγείλει τον ιερέα, ενώ καλεσμένος ήταν και ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος του 15χρονου, όπου έκανε δηλώσεις για την ποινική δίωξη που έχει δεχτεί ο πάτερ Αντώνιος. Ο δικηγόρος του 15χρονου, μίλησε για την υπόθεση, λέγοντας πως τώρα δικαιώνονται όσα έχουν ισχυριστεί τα παιδιά.

«Η κ. εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ασέλγεια παρά το ότι κυκλοφορούσαν πληροφορίες πως δεν θα ασκηθεί. Είναι βαρύτατη η κατηγορία και αυτό που ζητάει η μητέρα είναι η προφυλάκιση του ιερέα η οποία είναι μία επούλωση των τραυμάτων των παιδιών, εκμεταλλεύτηκε τα ανήλικα τέκνα για να κάνει ασελγείς πράξεις. Το παιδί είναι συνεχώς με τη μητέρα του καθώς δεν μπορεί να βρίσκεται στη δομή πλέον. Αυτό που μου μεταφέρει είναι πως δεν θα πάψει να αγωνίζεται μέχρι να υπάρξει η προφυλάκιση του ιερέα. Είχε δεχτεί απειλές για να αλλάξει τις καταγγελίες από μέλη που ανήκαν στη δομή. Είναι τα μέλη που διώκονται τώρα για ποινικές πράξεις. Μετά το Πάσχα θα κληθεί να καταθέσει ο πάτερ Αντώνιος», ανέφερε.

Από την πλευρά της η μητέρα του 15χρονου που κατηγορεί τον πάτερ Αντώνιο μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!». «Είναι η πρώτη δικαίωση του παιδιού μου. Περιμένω όμως να μπει φυλακή και να πληρώσει για αυτά που έκανε στον γιο μου. Από την αρχή, πίστεψα όσα μου περιέγραψε και ό,τι βίωσε δίπλα σε αυτόν τον παπά. Το παιδί μου είναι χάλια ψυχολογικά. Προσπαθώ να τον έχω όσο μπορώ ήρεμο» σημείωσε.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή