Κολάρο που «δαγκώνει»: Η επαναστατική εφεύρεση ενός Κύπριου που προστατεύει τον σκύλο μας

Συνέντευξη στη HuffPost του εφευρέτη του DogFender Πήτερ Αντωνίου.
.
.
Peter Antonio

Πόσες φορές σας έχει τύχει να βγάζετε τον σκύλο σας βόλτα και να δεχθείτε επίθεση από αδέσποτο σκύλο; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι το αγαπημένο σας ζωάκι θα είναι ασφαλές και προστατευμένο στη βόλτα του ακόμα κι όταν δεν είστε εσείς εκεί να το βοηθήσετε;

Η απάντηση σε όλα αυτά είναι το απίθανο κολάρο DogFender, μία πρωτοποριακή εφεύρεση ενός Κύπριου που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο που ουσιαστικά προστατεύει το κατοικίδιο που το φοράει από εξωτερικές επιθέσεις, «τινάζοντας» το επιτιθέμενο ζώο.

Δείτε στη συνέχεια τη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο εφευρέτης του Πήτερ Αντωνίου, όπου εξηγεί την ιδέα πίσω από τη δημιουργία του κολάρου και πώς αυτό λειτουργεί.

Ποια είναι η ιστορία του DogFender;

Θα ήθελα να μοιραστώ την ιστορία μου μαζί σας, πώς δημιουργήθηκε το DogFender.

Ως λάτρης των κατοικίδιων και ιδιοκτήτης τριών σκύλων, είμαι σίγουρος ότι όλοι μοιραζόμαστε τον ίδιο φόβο - την ημέρα που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε την επιθετικότητα ενός άλλου ζώου. Για τον Μέρφι κι εμένα, εκείνη η μέρα ήρθε απροσδόκητα και άλλαξε τη ζωή μου για πάντα.

Ο Μέρφι ένα Μπόρντερ Τεριέ, είναι το πολυαγαπημένο μου κατοικίδιο και ο καλύτερος φίλος της οικογένειας μου. Απολαμβάναμε τη βόλτα μας όταν ο Μέρφι δέχθηκε άγρια επίθεση. Ένα μεγαλόσωμο σκυλί άρπαξε τον Μέρφι από το λαιμό και τον κάρφωσε στο έδαφος. Ήξερα ότι είχα πολύ λίγο χρόνο για να απελευθερώσω τον Μέρφι από τα νύχια του στόματος του επιτιθέμενου σκύλου. Έχασα τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου. Το μόνο που μπορούσα να ακούσω ήταν οι σπαραχτικές κραυγές της συντρόφου μου.

Πίστευα ότιο Μέρφι θα πέθενε εκείνη τη μέρα με τον πιο φρικτό τρόπο και θα έπρεπε να ζήσω με αυτή τη μνήμη για το υπόλοιπο της ζωής μου. Ευτυχώς κατάφερα να βοηθήσω τον Μέρφι να δραπετεύσει, αλλά ο Μέρφι υπέστη σοβαρά τραύματα στο λαιμό και το κεφάλι και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στους κτηνίατρους.

Έφερα επίσης τραύματα στα χέρια μου και μεταφέρθηκα και εγώ εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Εκείνο το βράδυ γύρισα σπίτι και μου είπαν ότι ο Μέρφι θα μπορούσε να πεθάνει από τα τραύματά του, ήμουν εκνευρισμένος και τόσο αναστατωμένος, κάθισα δίπλα στον Μέρφι στον καναπέ για 3 μέρες, χωρίς να φύγω από το πλευρό του. Η ιδέα για το κολάρο DogFender μου ήρθε εκείνη τη στιγμή, έφτιαξα το πρώτο μου πρωτότυπο DogFender από ένα ηλεκτρικό squat, λίγο δέρμα, σύρμα και μερικά ηλεκτρικά εξαρτήματα και μια μπαταρία 3,7 volt.

Έξι μήνες μετά ο Μέρφι ανάρρωσε, αλλά έδειχνε σημάδια άγχους και φοβόταν να βγει για μια βόλτα αν δεν τον κρατούσα, τελικά ο Μέρφι βρήκε το θάρρος να βγει έξω φορώντας το πρώτο DogFender που έφτιαξα.

Είχαν περάσει άλλοι δύο μήνες και ο Μέρφι φορούσε ακόμα το κολάρο DogFender στις βόλτες μας, δεν σκεφτόμουν ποτέ ότι θα χρησιμοποιούσε ξανα το σπιτικό κολάρο, όταν ένας άσπρος μεγαλόσωμος σκύλος ήρθε από το πουθενά και άρχισε να του γαυγίζει.

Στην αρχή πανικοβλήθηκα αλλά πάτησα γρήγορα το κουμπί άμυνας στο τηλεχειριστήριο, θέτοντας το κολάρο DogFender σε λειτουργία άμυνας, ο μεγαλόσωμος σκύλος προσπάθησε να δαγκώσει τον λαιμό του Μέρφι, αλλά απωθήθηκε γρήγορα από το κολάρο του DogFender και έφυγε.

Κάτι εκπληκτικό συνέβη εκείνη την ημέρα και τότε ήξερα ότι το κολάρο του DogFender θα μπορούσε να σώσει ζωές κατοικίδιων σε όλο τον κόσμο, ο DogFender γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2018.

Ποιος είναι ο Πήτερ Αντωνίου και γιατί επινόεισε το DogFender;

Ονομάζομαι Πήτερ Αντωνίου, η μητέρα και ο πατέρας μου είναι από την Κύπρο, γεννήθηκα στο Ηνωμένο Βασίλειο και είμαι ο ιδρυτής και εφευρέτης του DogFender του πρώτου αμυντικού συστήματος στον κόσμο. Εφηύρα το DogFender επειδή ο σκύλος μου Μέρφι δέχθηκε επίθεση και παραλίγο να σκοτωθεί.

.
.
Peter Antonio

Γιατί πρέπει να ανοιγει και να κλείνει το κολάρο DogFender με το τηλεχειριστήριο για να το ενεργοποιήσετε και να το απενεργοποιήσετε;

Η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του κολάρου DogFender, είναι μια δυνατότητα ασφαλείας για παιδιά, χρειάζεστε το τηλεχειριστήριο για να ενεργοποιήσετε το κολάρο DogFender, αυτό λειτουργεί ως κλειδί ασφαλείας, χωρίς το τηλεχειριστήριο δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κολάρο DogFender.

Πού μπορώ να αγοράσω το DogFender; Είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα;

Το DogFender έχει λάβει εκπληκτικό ενδιαφέρον από μεγάλους λιανοπωλητές κατοικίδιων ζώων, εταιρείες διανομής, ασφάλειες κατοικίδιων ζώων, αστυνομία και στρατό, για να μην αναφέρουμε την τεράστια κοινότητα που αγαπά τα σκυλιά. Υπολογίζουμε ότι περίπου 6 μήνες μετά την ημερομηνία κυκλοφορίας μας τον Ιούλιο του 2022, το κολάρο DogFender θα αρχίσει να διανέμεται σε όλο τον κόσμο, στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη. Η έρευνά μας έχει δείξει ότι η Ελλάδα λατρεύει τα σκυλιά, επομένως φυσικά θα διανέμουμε το DogFender στην Ελλάδα.

Πόσο κοστίζει το DogFender;

Το DogFender θα πωληθεί στον τελικό χρήστη για 69,95 £ (82 ευρώ) αυτή είναι μια απίστευτη τιμή, επιτρέψτε μου να εξηγήσω, είμαι αφοσιωμένος λάτρης των σκύλων και γι′ αυτό πάντα παλεύω να διατηρήσω την τιμή κατασκευής και παράδοσης χαμηλά προς όφελος του τελικού χρήστη. Πιστεύω ότι το κολάρο DogFender πρέπει να το φοράει κάθε σκύλο σε όλο τον κόσμο, ειδικά στις μέρες μας, λόγω της αύξησης των θανατηφόρων επιθέσεων σκύλων.

.
.
Peter Antonio

Πέρυσι από επιθέσεις σκύλου σε σκύλο, πάνω από 100.000 σκυλιά σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σοβαρά στο Ηνωμένο Βασίλειο, 500.000 σκυλιά σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σοβαρά στις ΗΠΑ, 400.000 σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σοβαρά στην Ευρώπη και ο αριθμός αυτός αυξάνεται από έτος σε έτος. Οι κυβερνήσεις επιβάλλουν τώρα τον νόμο περί επικίνδυνων σκύλων του 1991, ευθανασία στους επιτιθέμενους σκύλους διώκοντας τους ιδιοκτήτες. Στη περίπτωση, εκδίδουν ποινές φυλάκισης από 2 έως 15 χρόνια.

Γιατί το DogFender είναι τόσο αποτελεσματικό;

Μόλις ο ιδιοκτήτης ενεργοποιήσει 1 από τα 3 επίπεδα άμυνας είτε για μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιθέσεις σκύλων, το κολάρο DogFender θα δημιουργήσει ένα στατικό φράγμα. Εάν ο επιτιθέμενος σκύλος επιχειρήσει να δαγκώσει γύρω από τις πιο ευάλωτες περιοχές όπως ο λαιμός, το κεφάλι και οι ώμοι (σημεία γρήγορης θανάτωσης), ο επιτιθέμενος σκύλος θα έρθει σε επαφή με το κολάρο του DogFender και ένα «διεγερτικό» θα χορηγηθεί απευθείας στο στόμα του επιτιθέμενου.

Ποια είναι η εγγύηση του DogFender;;

Έχει εγγύηση ελαττώματος κατασκευής ενός έτους.

.
.
Peter Antonio

Είναι ασφαλές;

Απόλυτα ασφαλές. Η διέγερση από το DogFender δεν είναι πιο δυνατή από όταν σε χτυπά στατικός ηλεκτρισμός όταν βγάζεις το πουλόβερ σου ή όταν ανοίγεις την πόρτα του αυτοκινήτου σου. Ωστόσο είναι εξαιρετικά αποτελεσματική όταν γίνεται απευθείας στον υγρό μαλακό ιστό στο στόμα του επιτιθέμενου, που έχει υψηλό επίπεδο αισθητηρίων οργάνων. Αυτά είναι βασικά εξαιρετικά πυκνοί αισθητήρες με χαμηλό όριο (αντοχής), κάτι που σημαίνει ότι το στόμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο σε πολύ μικρές μεταβολές που βομβαρδίζουν τον εγκέφαλο με σήματα- σε αυτή την περίπτωση μια δυσάρεστη αίσθηση διέγερσης.

Πόσο ασφαλές είναι το DogFender σε ένα οικογενειακό περιβάλλον;

Εξαιρετικά ασφαλές, η τεχνική ομάδα του DogFender έχει εργαστεί σκληρά για να κάνει το κολάρο DogFender ασφαλές σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Όπως αναφέρθηκε, χρειάζεστε το τηλεχειριστήριο για να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε το κολάρο DogFender και ακόμα κι αν το κολάρο του DogFender έχει μείνει ενεργοποιημένο (κατάσταση αναμονής), το DogFender δεν μπορεί να δώσει διεγερτικό εκτός εάν ο ιδιοκτήτης έχει ενεργοποιήσει ένα επίπεδο άμυνας χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο μονάδα ελέγχου.

.
.
Peter Antonio

Τι συμβαίνει όταν βρέχει; Είναι το DogFender αδιάβροχο; Μπορεί το DogFender να μπει στο νερό;

Απολύτως ναι, το κολάρο DogFender είναι ελεγμένο IP68 που σημαίνει ότι το κολάρο DogFender μπορεί να βυθιστεί κάτω από το νερό σε βάθος 1,5 μέτρου για έως και 30 λεπτά, αυτό θα πρέπει να καλύπτει όλους τους σκληροπυρηνικούς περιπατητές σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Το κολάρο Dogfender είναι ένα προηγμένο κομμάτι σύγχρονης τεχνολογίας, εξοπλισμένο με αισθητήρες νερού που θα θέσουν το κολάρο DogFender σε κατάσταση αδράνειας εάν ο σκύλος βραχεί πολύ, πράγμα που σημαίνει ότι τα επίπεδα άμυνας δεν θα είναι διαθέσιμα μέχρι ο σκύλος να στεγνώσει ελαφρώς. Αλλά τα ισχυρά νυχτερινά φώτα θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμα σε κατάσταση αδράνειας ή αναμονής.

Τι θα συμβεί αν ξεχάσω να απενεργοποιήσω το DogFender;

Και πάλι, το κολάρο DogFender έχει πολλά χαρακτηριστικά ασφαλείας, ως ιδιοκτήτης που αγαπά τον σκύλο εδώ και 35 χρόνια, έχω συνειδητοποιήσει, ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων, ενώ αγαπούν να συνομιλούν με άλλους ιδιοκτήτες σκύλων και μερικές φορές μπορεί να αποσπαστούν, έτσι έχουμε προσθέσει ένα χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης 60 δευτερολέπτων που θα μετρήστε αντίστροφα μόλις ο ιδιοκτήτης ενεργοποιήσει οποιοδήποτε από τα τρία επίπεδα άμυνας θέτοντας το κολάρο DogFender ξανά σε κατάσταση αναμονής. Η κατάσταση αναμονής σημαίνει ότι το κολάρο DogFender είναι ΕΝΕΡΓΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΜΥΝΑΣ, αλλά περιμένει μόνο μια εντολή από τον ιδιοκτήτη.

Πόσο διαρκούν οι μπαταρίες;

Η ομάδα τεχνολογίας του DogFender έχει σκεφτεί τα πάντα για να κάνει τους τελικούς χρήστες να βιώνουν τη χρήση του κολάρου DogFender απλή και ευχάριστη. Τόσο το DogFender όσο και το τηλεχειριστήριο διαθέτουν γρήγορη φόρτιση USB 3 έως 4 ωρών. Το DogFender έχει σχεδιαστεί για να διαρκεί περίπου 30 έως 35 ημέρες και χρησιμοποιείται καθημερινά για περίπου 1 ώρα την ημέρα σε κατάσταση αναμονής. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από το πόσο χρησιμοποιούνται τα νυχτερινά φώτα, για παράδειγμα εάν τα νυχτερινά φώτα χρησιμοποιούνται κάθε μέρα για μία ώρα, το DogFender θα χρειαστεί επαναφόρτιση μετά από 20 έως 25 ώρες.

Δημοφιλή