ΔΙΕΘΝΕΣ
06/04/2020 00:19 EEST | Updated 06/04/2020 00:35 EEST

Εισαγωγή του Μπόρις Τζόνσον σε νοσοκομείο: Επιμένουν τα συμπτώματα του κορονοϊού

Ο Μπόριος Τζόνσον, 55 ετών, στις 27 Μαρτίου έγινε ο πρώτος ηγέτης μεγάλης δύναμης που ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε θετικός.

zz/KGC-254/STAR MAX/IPx
O Μπόρις Τζόνσον εδώ στην πρώτη «πρωθυπουργική» ομιλία του στην Ντάουνιγκ Στριτ. (London, England, UK)

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εισήχθη στο νοσοκομείο για εξετάσεις την Κυριακή (5 Απριλίου) σε μία εξέλιξη που, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνιγκ Στριτ, ήταν ένα ”προληπτικό βήμα” επειδή συνεχίζοναι τα επίμονα συμπτώματα κορονοϊού, δέκα ημέρες μετά το θετικό αποτέλεσμα σε τεστ που προηγήθηκε για τον ιό.

«Με τη συμβουλή του γιατρού του, ο πρωθυπουργός απόψε έχει γίνει δεκτός στο νοσοκομείο για εξετάσεις», ανακοινώθηκε.

Ο Μπόριος Τζόνσον, 55 ετών, στις 27 Μαρτίου έγινε ο πρώτος ηγέτης μεγάλης δύναμης που ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε θετικός. Στη συνέχεια πήγε στην απομόνωση σε ένα διαμέρισμα και έμεινε εκεί καθώς παρουσίασε υψηλή θερμοκρασία.

Ο Τζονσον εξακολουθεί να έχει πυρετό ωστόσο η Ντάουνιγκ Στριτ τονίζει πως αυτή δεν είναι μια επείγουσα εισαγωγή. Οι γιατροί του πρωθυπουργού το θεωρούσαν λογικό να τον παρακολουθούν από κοντά, διευκρινίζεται.

Ο Τζόνσον παραμένει υπεύθυνος για την διακυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

«Ο πρωθυπουργός ευχαριστεί το προσωπικό του NHS (εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας) για όλη την απίστευτη σκληρή δουλειά του και προτρέπει το κοινό να συνεχίσει να ακολουθεί τις συμβουλές της κυβέρνησης - να μείνει στο σπίτι, να προστατεύσει το NHS και να σώσει ζωές», ανέφερε η Ντάουνιγκ Στριτ.

Η Κάρι Σίμοντς, η 32χρονη σύντροφος του Τζόνσον, δήλωσε ότι είχε περάσει την περασμένη εβδομάδα στο κρεβάτι με συμπτώματα του κορονοϊού, αλλά μετά από επτά ημέρες ανάπαυσης αισθάνθηκε ισχυρότερη και βρισκεται σε φάση ανάρρωσης.

Sponsored Post