Κορονοϊός- Καπραβέλος: Δέχομαι απειλές- Εισαγγελική παρέμβαση για δύο ασθενείς που δεν ήθελαν να διασωληνωθούν

«Δε θα αργήσει να σας τιμωρήσει ο θεός και ο άνθρωπος, αν μείνετε ζωντανοί μέχρι τότε».
.
.
Eurokinissi-MotionTeam

Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, όπως είπε ο ίδιος στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος σε επιστολή που έφτασε στη διοίκηση του νοσοκομείου και απευθυνόταν στον ίδιο.

Στην ανώνυμη επιστολή, ισχυρίζονταν πως δεν υπάρχει κορονοϊός και αυτός όσο και άλλοι συνάδελφοι του, παραβαίνουν τον όρκο τους και προσπαθούν να μολύνουν με το εμβόλιο τους Έλληνες. Η απειλή ήταν εμφανής στο απόσπασμα που έλεγαν ότι «δε θα αργήσει να σας τιμωρήσει ο θεός και ο άνθρωπος, αν μείνετε ζωντανοί μέχρι τότε».

O κ. Καπραβέλος είπε στη συνέχεια ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη φάση της πανδημίας και ο χειμώνας που έρχεται είναι απειλητικός. Επεσήμανε δε πως αυτή τη στιγμή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, και οι 12 κλίνες είναι κατειλημμένες, από ανεμβολίαστους ασθενείς.

Επίσης αναφέρθηκε σε περιστατικά ασθενών που δεν ήθελαν να διασωληνωθούν: Όπως είπε, υπήρξαν δυο περιπτώσεις ασθενών που έπρεπε να διασωληνωθούν, αλλά δεν ήθελαν και χρειάστηκε εισαγγελική παρέμβαση. Στη μια περίπτωση ο ασθενής έχασε τη ζωή του και όταν τα παιδιά του πήγαν στο νοσοκομείο για τα διαδικαστικά, τον ευχαρίστησαν για τις προσπάθειες που κατέβαλε για να σώσουν τον άνθρωπο τους, αλλά του είπαν ότι οι ίδιοι δεν πρόκειται να εμβολιαστούν γιατί το εμβόλιο θα τους μολύνει.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως «είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έχουμε φτάσει στα όρια της αντοχής του συστήματος, των γιατρών και των νοσηλευτών», προσθέτοντας πως στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» άρχιζε η εφημερία χωρίς κανένα διαθέσιμο κρεβάτι εντατικής. «Δεν έχει ξαναγίνει», σχολίασε ο ίδιος.

Δημοφιλή