Κορονοϊός: Πληροφορίες για νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, παρουσία Τσιόδρα, και νέα μέτρα εν όψει.
Eurokinissi

Εντονος προβληματισμός επικρατεί για την ραγδαία επιδεινούμενη επιδημιολογική εικόνα της χώρας με τις τελευταίες πληροφορίες της HuffPost να κάνουν λόγο για περίπου 5.500 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο - αριθμός, που εφόσον επαληθευτεί, καταρρίπτει κάθε προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, το μεσημέρι της Δευτέρας συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των υπουργών Επικρατείας, Υγείας καθώς και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Στο τραπέζι έχει μπει για τα καλά πλέον η λήψη νέων μέτρων, τοπικού χαρακτήρα, για τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Νωρίτερα, εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα, κυρίως για τους ανεμβολίαστους.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη, στην ατζέντα της οποίας βρέθηκαν η ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων, η τόνωση των ελέγχων για την τήρηση των υφιστάμενων μέτρων και η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της αναπληρώτριας υπουργού Μίνας Γκάγκα και των υπουργών Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη και Ακη Σκέρτσου. Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν επίσης μέρος οι περιφερειάρχες και εκπρόσωποί τους, καθώς και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.