Κορονοϊός: Συναγερμός στη Δυτική Αττική - Στο «κόκκινο» Ασπρόπυργος και Ελευσίνα

Χρυσοχοΐδης: «Κανείς δεν κάνει του κεφαλιού του - θα κλείσουμε τις περιοχές αν χρειαστεί»
Eurokinissi

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας, εξαιτίας της ανησυχητικής επιδημιολογικής επιβάρυνσης που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη Δυτική Αττική, με αποτέλεσμα να εξετάζονται ακόμη πιο «σκληρά» περιοριστικά μέτρα για συγκεκριμένες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost, στο «κόκκινο» βρίσκονται ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα, όπου παρατηρείται κατακόρυφη άνοδος του αριθμού των κρουσμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια - ακόμη και το κλείσιμο συγκεκριμένων περιοχών, εάν δεν βελτιωθεί η εικόνα το αμέσως προσεχές διάστημα.

Εξάλλου, μόνο τυχαία δεν ήταν η έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, στην αντιπεριφέρεια Ελευσίνας, με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, εκπροσώπων της περιφέρειας, δημάρχων της Δυτικής Αττικής και υγειονομικών φορέων.

Αυστηρό μήνυμα Χρυσοχοΐδη

«Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του, αλλιώς θα σφραγιστούν οι περιοχές, ακόμα και σπίτι- σπίτι», δήλωσε ο Μ. Χρυσοχοΐδης μετά την ευρεία σύσκεψη για τον κορονοϊό.

«Δεν έχω να πω πολλά, στην πραγματικότητα έχω να πω ένα μόνο: Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, να εξηγήσουμε, να συνδράμουμε, αλλά του κεφαλιού του κανείς. Σε αντίθετη περίπτωση θα σφραγισθούν οι περιοχές, ακόμη και σπίτι - σπίτι» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι ούτε απειλή, ούτε προειδοποίηση. Είναι απόφαση και θα γίνει έτσι αν χρειαστεί».

Δημοφιλή