Λίπος γύρω από τη μέση: Πέντε σούπερ τροφές για να το εξουδετερώσουμε μια και καλή

Και οι κίνδυνοι που καραδοκούν εξαιτίας του λίπους που συσσωρεύεται στην κοιλιά μας.
Photo by Alex Tihonov via Getty Images

Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία θαυματουργή δίαιτα που να επιταχύνει την καύση του λίπους στην κοιλιά. Αν όμως κάνουμε υγιεινές διατροφικές επιλογές, το λίπος γύρω από τη μέση είναι συνήθως το πρώτο που μειώνεται. Άλλωστε, το υπερβολικό λίπος στην κοιλιά ενδέχεται να είναι τοξικό για την υγεία μας.

Το σπλαχνικό λίπος, δηλαδή το εσωτερικό λίπος που περιβάλλει τα όργανά μας έχει συσχετιστεί με αρκετά προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης τύπου 2, η υψηλή αρτηριακή πίεση, οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του παχέος εντέρου και η άνοια. Για όλους τους παραπάνω λόγους, χρειάζεται να γνωρίζουμε ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για να κάψουμε το λίπος στην κοιλιά.

Τα αυγά

Τα αυγά αποτελούν μια από τις υψηλότερης ποιότητας πηγές πρωτεΐνης. Έτσι, μας κρατούν χορτάτους με χαμηλότερο αριθμό θερμίδων σε σύγκριση με τα λίπη και τους υδατάνθρακες.

Το αβοκάντο

Το αβοκάντο μπορεί να αλλάξει θετικά τον τρόπο κατανομής του λίπους στην κοιλιά, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις γυναίκες. Μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition, αποκαλύπτει ότι γυναίκες που έτρωγαν αβοκάντο σε καθημερινή βάση παρατήρησαν σημαντική μείωση στο σπλαχνικό λίπος.

Οι καυτερές πιπεριές

Στην επόμενη επίσκεψή μας στο σούπερ μάρκετ, ας μην ξεχάσουμε να προσθέσουμε στο καλάθι μας μερικές καυτερές πιπεριές. Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν μια ένωση που ονομάζεται καψαϊκίνη, η οποία καταστέλλει την όρεξη και μπορεί να βοηθήσει το σώμα μας να κάψει περισσότερο λίπος.

Το λάχανο

Το λάχανο συγκαταλέγεται στις κορυφαίες υπερτροφές για απώλεια βάρους. Σύμφωνα με μελέτη του 2022, τα άτομα που καταναλώνουν περισσότερο λάχανο πετυχαίνουν καλύτερα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους. Το λάχανο είναι απίστευτα θρεπτικό, χαμηλό σε θερμίδες και απίστευτα χορταστικό. Όλα αυτά το καθιστούν ιδανικό να συμπεριληφθεί σε ένα εντατικό πρόγραμμα απώλειας βάρους.

Τα κόκκινα φρούτα

Τα κόκκινα φρούτα, όπως οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα μύρτιλα, θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα γονίδια που σχετίζονται με την καύση και την αποθήκευση λίπους στο σώμα μας. Τα μούρα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλά σε θερμίδες. Ως εκ τούτου αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό για την απώλεια βάρους. Επιπλέον, είναι πλούσια σε μια ομάδα αντιοξειδωτικών που ονομάζονται ανθοκυανίνες, τα οποία θεωρούνται υπεύθυνα για πολλαπλά οφέλη που σχετίζονται με την απώλεια βάρους.

Πηγή: eatthis