Η Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης γιορτάζει τα 80 της χρόνια

Η «χρυσοποίκιλτη αίθουσα» του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής στολισμένη με άνθη από τους δημοτικούς κήπους της Βιέννης.
Η «χρυσοποίκιλτη αίθουσα» του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής
Η «χρυσοποίκιλτη αίθουσα» του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής
facebook

Όλα είναι έτοιμα για την 80ή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης που αποτελεί παγκόσμιο μουσικό γεγονός της πρώτης ημέρας του έτους.

Οι πρόβες πραγματοποιήθηκαν -η τελευταία στις 30 Δεκεμβρίου 2019 παρουσία κοινού- και ο στολισμός μετέτρεψε την περίφημη «χρυσοποίκιλτη αίθουσα» του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής -δωρεά του Έλληνα μαικήνα των Τεχνών Νικόλαου Δούμπα- «σε μία ουράνια θάλασσα με 30.000 λουλούδια σε παστέλ αποχρώσεις, κυρίως τριαντάφυλλα, κρίνα και ορχιδέες». Η συνεργασία της Φιλαρμονικής της Βιέννης με τους δημοτικούς κήπους της πόλης (από όπου και τα λουλούδια) για τον στολισμό της αίθουσας ξεκίνησε το 2015 και στέφθηκε με επιτυχία από την πρώτη στιγμή.

Στο πόντιουμ της φετινής συναυλίας, που όπως κάθε χρόνο αναμεταδίδεται σε 90 χώρες και την οποία παρακολουθούν πάνω από 40 εκατ. τηλεθεατές, είναι -για πρώτη φορά- ο ταλαντούχος Λετονός αρχιμουσικός Άντρις Νέλσονς. μουσικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βοστόνης και της ιστορικής Ορχήστρας Γκέβαντχάους της Λειψίας.

Κυρίαρχη θέση στο πρόγραμμα της συναυλίας έχουν κατά παράδοση τα έργα των Στράους.

ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS
HANS PUNZ via Getty Images
HANS PUNZ via Getty Images

Δημοφιλή