ΔΙΕΘΝΕΣ
26/04/2019 07:27 EEST | Updated 26/04/2019 07:54 EEST

Λονδίνο: Αναστολή των κινητοποιήσεν τους ανακοίνωσαν οι Extinction Rebellion

10.000 άνδρες χρησιμοποίησε η αστυνομία στις εννέα μέρες των διαδηλώσεων.

NurPhoto via Getty Images

Η γνωστή ομάδα ακτιβιστών Extinction Rebellion, που αναστάτωσε τη ζωή των Λονδρέζων το τελευταίο διάστημα, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, την Μεγάλη Πέμπτη, 25 Απριλίου, σύμφωνα με την οποία αναστέλλει τις κινητοποιήσεις της στις κεντρικές πλατείες της Μαρμπλ Αρτς και του Κοινοβουλίου. 

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Λονδρέζους που μας άνοιξαν τις καρδιές τους, αποδεικνύοντας την προθυμία τους να δράσουν. Γνωρίζουμε πως αναστατώσαμε τις ζωές τους. Εκφραστήκαμε με αυτό τον τρόπο, επειδή βρισκόμαστε μπροστά σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσαν οι Extinction Rebellion.

Μεγάλης έκτασης διαδήλωση,πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Απριλίου, αμέσως μετά το Πάσχα των Καθολικών, έξω από το κοινοβούλιο, καθώς οι βουλευτές επέστρεφαν στα έδρανα, μετά τις ολιγοήμερες διακοπές τους.

Σύμφωνα με την αγγλική έκδοση της HuffPost UK, αυτές τις εννέα μέρες που κράτησαν οι έντονες κινητοποιήσεις των ακτιβιστών, περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές συνελήφθησαν από την αστυνομία, η οποία χρησιμοποίησε 10.000 άνδρες για την διατήρηση της τάξης.

Για τους Extinction Rebellion, ο τρόπος με τον οποίο επέλεξαν να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους για τις πολιτικές των κυβερνήσεων εις βάρος του περιβάλλοντος και τις έντονες ανησυχίες τους για την κλιματική αλλαγή στον πλανήτη, έπιασαν τόπο, καθώς όχι μόνο τράβηξαν την προσοχή του υπουργού Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόυβ, αλλά συγχρόνως άνοιξε μια πόρτα, για να ειπωθεί η αλήθεια, στον κόσμο.

Πηγή: HuffPost UK