Λος Άντζελες: Ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε 10 άτομα μετά από φεστιβάλ για το κινεζικό Νέο Έτος

Εστιάτορας λέει πως τρεις άνθρωποι μπήκαν έντρομοι στο μαγαζί του και του παν και κλειδώσει καθώς ένας άνδρας οπλισμένος σαν αστακός πυροβολούσε αδιακρίτως (φωτο-βίντεο).
Handout . via Reuters

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια μικρή πόλη ανατολικά του Λος Αντζελες των ΗΠΑ όταν ένας άνδρας άρχισε να πυροβολεί στα τυφλά λίγο μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων για την έναρξη του κινεζικού Νέου Έτους στην οποία μετείχαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Ο δράστης αναζητείται.

Ο διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος της Κομητείας ανέφερε ότι το περιστατικό σημειώθηκε 10:22 μ.μ. (του Σαββάτου, τοπική ώρα και 8:22 πμ Κυριακής ώρα Ελάδος) και συνέβη σε επιχείρηση στη λεωφόρο Γκάρβεί στο Μοντερέι Παρκ.

Handout . via Reuters
Handout . via Reuters

Ο δράστης είναι ένας άνδρας αλλά οι αρχές δεν έδωσαν καμία άλλη πληροφορία για την ταυτότητα ή τα πιθανά του κίνητρα.

Το Μοντερέι Παρκ είναι μια πόλη περίπου 60.000 κατοίκων με μεγάλο ασιατικό πληθυσμό που απέχει περίπου 16 χιλιόμετρα) από το κέντρο του Λος Άντζελες.

Ο Σουνγκ Γουν Τσόι ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου μπάρμπεκιου με θαλασσινά Clam House, απέναντι από το σημείο όπου σημειώθηκε το περιστατικό είπε στους Los Angles Times ότι τρία άτομα όρμησαν στην επιχείρησή του και του είπαν να κλειδώσει την πόρτα.

Του εξήγησαν ότι υπήρχε ένας άνδρας με πολυβόλο και πολλά πυρομαχικά είχε ανοίξει πυρ ενώ ο Τσόι ανέφερε πως ο ο δράστης εισέβαλε σε μια λέσχη χορού.

Το Σάββατο ήταν η έναρξη του διήμερου φεστιβάλ, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς στη Νότια Καλιφόρνια.

Allison Dinner via Reuters
Allison Dinner via Reuters
Allison Dinner via Reuters
Handout . via Reuters

Δημοφιλή