Μάνος Δασκαλάκης: Ζητάει μέτρα προστασίας από την Πισπιρίγκου- «Είχε εμμονή μαζί μου»

Ζητάει προστασία στη δίκη Μαλένας και Ίριδας, καθώς η συνήγορος του ανέφερε πως «κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχαμε ένα δυσάρεστο γεγονός».
.
.
Eurokinissi

Αίτημα προκειμένου να ληφθούν μέτρα προστασίας υπέρ του Μάνου Δασκαλάκη υπέβαλλε η συνήγορος του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου εκδικάζεται η υπόθεση θανάτου των παιδιών της οικογένειας Μαλένας και Ίριδας. Την ίδια ώρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίστηκε στην αίθουσα για να ενημερώσει ότι θα βρεθεί στη διπλανή αίθουσα, όπου αγορεύει ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας στη δίκη για το θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχαμε ένα δυσάρεστο γεγονός με μια αήθη επίθεση από την κατηγορούμενη προς τον κ. Δασκαλάκη. Τη σταμάτησαν από το να χιμήξει στον μάρτυρα και ζητούμε να ληφθούν μέτρα από το δικαστήριο σας προκειμένου να διασφαλιστεί η ψυχική και σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που έρχονται εδώ» είπε η συνήγορος του Μάνου Δασκαλάκη.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με διευκρινιστικές ερωτήσεις από την πρόεδρο προς το μάρτυρα τόσο σχετικά και με τα δυο παιδιά, ενώ ακολούθησε η εξέταση του Μάνου Δασκαλάκη από την εισαγγελέα.

Υπόθεση θανάτου Μαλένας και Ίριδας: «Είχε πεθάνει η Τζωρτζίνα και πήγαινε σε χαρτορίχτρες για μένα» είπε ο Μ. Δασκαλάκης

Εισαγγελέας: Η ιατροδικαστής η πρώτη λέει ότι βρέθηκε αίμα στο πανάκι από το πνευμονικό οίδημα του παιδιού, το δίνατε για να παίζει ή το βάζατε δίπλα;

Μάρτυρας: Το βράδυ το βάζαμε δίπλα στο μαξιλάρι.

Εισαγγελέας: Αν η κατηγορουμένη έβαλε το πανάκι στο στόμα του παιδιού για να το σκοτώσει, γιατί το άφησε εκεί; Μπορούσε να δει τις κηλίδες; Τι συνθήκες επικρατούσαν στο δωμάτιο;

Μάρτυρας: Ήταν σκοτάδι, υπήρχε ένα μικρό φως, αλλά ήταν σκοτεινά.

Εισαγγελέας: Το πανάκι εκεί που βρέθηκε μπορούσε να έχει μετακινηθεί από το παιδί; Κι αν όχι τι έγινε;

Μάρτυρας: Θα κάνω εικασία. Ήταν σκοτάδι κι όταν η Δήμητρα σήκωσε το παιδί από την κούνια τράβηξε τα παπλώματα για να το ξεσκεπάσει. Μπορεί να έπεσε εκεί το πανάκι και να μη το είδε κανείς.

Εισαγγελέας: Ποιά ήταν η ψυχολογική κατάσταση της κατηγορούμενης;

Μάρτυρας: Την ημέρα του θανάτου της Ίριδας δεν ήταν όλη την ημέρα στα πατώματα. Υπήρχαν ώρες που ξέσπαγε. Έμαθα ότι έπαιρνε τη θεία μου και της έλεγε να με πείσουν να μείνω στο σπίτι και η θεία μου της έλεγε «έχεις χάσει ένα παιδί, μη κοιτάς το Μάνο».

Εισαγγελέας: Είπατε ότι ειχε εμμονική ζήλεια;

Μάρτυρας: Ναι, τι να σας πω! Έβγαινα με φίλους και μου κρατούσε μούτρα σε τέτοιο βαθμό που δεν ήθελα να ξαναβγώ. Είχε πεθάνει η Τζωρτζίνα και εκείνη πήγαινε σε χαρτορίχτρες και ζητούσε να μάθει για εμένα!

Δημοφιλή