ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18/04/2019 16:28 EEST | Updated 18/04/2019 16:35 EEST

Μαρινάκης εναντίον Παππά - Πόλεμος Μαξίμου με ΝΔ

Για να πληρώσει την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες.

ASSOCIATED PRESS

Επίθεση εναντίον του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου (Real FM). 

Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε ότι ο κ. Παππάς του ζήτησε να δώσει 26,3 εκατ. ευρώ υπό τη μορφή δανείου στον επιχειρηματία  Χρήστο Καλογρίτσα, για να πληρώσει την πρώτη δόση για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016. Αποκάλυψε δε ότι έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εναντίον του κ. Τσίπρα, του κ. Τζανακόπουλου, του κ. Κοντονή και του κ. Καμμένου εδώ και ένα χρόνο και ότι «αναμένονται σύντομα αποφάσεις και ίσως να υπάρξει η πρώτη καταδικαστική απόφαση για εν ενεργεία πρωθυπουργό».

Ο κ. Μαρινάκης πρόσθεσε επίσης ότι όταν ανέλαβε το in.gr, το Βήμα και τα Νέα, του ζητήθηκε να βάλει «σε διευθυντικές θέσεις πρόσωπα της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης». 


Οργισμένη αντίδραση Μαξίμου

«Επιτέλους! Ο πραγματικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μαρινάκης, διαπιστώνοντας προφανώς το ηγετικό έλλειμμα του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια» ήταν η αντίδραση του Μαξίμου. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «ο γνωστός εφοπλιστής, εκδότης, και κατηγορούμενος «βγαίνει μπροστά» ακριβώς μία μέρα μετά την οριστικοποίηση της παραπομπής του σε δίκη για κακούργημα για τα ”στημένα”. 

Στην ανακοίνωση του Μαξίμου τονίζεται επίσης ότι ο κ. Μαρινάκης:

«Ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για εμπορία δύο τόνων ηρωίνης, και για μια σειρά άλλα εγκλήματα, αλλά εκτοξεύει απειλές, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος στην ιστορία πρωθυπουργός που θα καταδικαστεί για «σκευωρία» εναντίον του. Τον ενημερώνουμε ότι πρέπει να περιμένει στη σειρά μετά τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Γεωργιάδη γιατί προηγείται η δήθεν «σκευωρία» της Novartis. »

 

ΝΔ: Ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης;

«Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης που επιβεβαίωσε και σήμερα τις στενές σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του, προέβη σήμερα σε μια πολύ συγκεκριμένη καταγγελία. Είπε, ότι το 2016 ο Νίκος Παππάς του μετέφερε αίτημα του κ. Τσίπρα να δανείσει 20,5 εκατ. ευρώ στον κ. Καλογρίτσα προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια. Ανέφερε, επίσης, ότι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τα ΜΜΕ, του ζητήθηκε να τοποθετήσει στον ΔΟΛ διευθυντές της αρεσκείας του Μαξίμου. Ρωτάμε ευθέως τους κ. Τσίπρα και Παππά: Ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης, ναι ή όχι;»