Μάσκες προσώπου ιδανικές για άθληση εξαντλήθηκαν σε 1 ώρα - Πότε θα επιστρέψουν;

Αν θέλετε να γυμναστείτε αλλά δεν αντέχετε την μάσκα προσώπου, η Under Armour έχει την λύση!

Η Under Armour δημιούργησε μια μάσκα προσώπου για να διευκολύνει την αναπνοή κατά τη διάρκεια της άσκησης η οποία εξαντλήθηκε σε λιγότερο από 1 ώρα.

Το Sportsmask είναι αδιάβροχο, επαναχρησιμοποιήσιμο και βοηθά στον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 μειώνοντας τα αναπνευστικά σταγονίδια στον αέρα που αφήνει ο φορέας, σύμφωνα με τη μάρκα.

Η μάσκα έκανε το ντεμπούτο της αυτήν την εβδομάδα, αλλά εξαντλήθηκε σε λιγότερο από μία ώρα , δήλωσε ο CEO του Under Armour, Πάτρικ Φρισκ, την Πέμπτη και είπε πως θα είναι ξανά διαθέσιμη από τον Ιούλιο.

Η μάσκα είναι κατασκευασμένη με τρία στρώματα, ακολουθώντας τις συστάσεις των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Έχει επίσης PROTX2, το οποίο υποτίθεται ότι εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων.

«Μόλις ολοκληρώσαμε το σχεδιασμό της μάσκας προσώπου μας για το PPE. Γνωρίζαμε ότι οι αθλητές μας ήθελαν να βρούμε γρήγορα μια λύση που θα τους επέτρεπε να γυρίσουν πίσω στην προπόνηση και την αθλητική δραστηριότητα. Κάτι που θα έδινε προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια», δήλωσε ο Κάιλ Μπλέικλι, υποδιευθυντής του Materials Innovation της Under Armour.

Ο Δρ Ντέρεκ Τσου, κλινικός μελετητής της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο McMaster, δήλωσε σήμερα ότι οι χειρουργικές μάσκες ή «βαμβακερές μάσκες με 12 έως 16 στρώματα υφάσματος» είναι οι πιο αποτελεσματικές .

Ο Δρ Τζον Τόρες, ιατρικός ανταποκριτής του NBC News, δήλωσε ότι «οι μάσκες προσώπου της Under Armor είναι πολύ καλές, αλλά πιθανόν όχι καλύτερες από άλλες μάσκες με τριπλή στρώση υφάσματος».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος στο παρελθόν δεν ήθελε τους ανθρώπους να φορούν μάσκες προσώπου δημόσια, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι μάσκες πρέπει να φορεθούν «υπό το φως των νέων εξελίξεων».

Το CDC άρχισε να προτείνει στους ανθρώπους να φορούν μάσκες προσώπου δημόσια στις αρχές Απριλίου.

Οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορονοϊού ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια στις ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Περισσότεροι από 114.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από το COVID-19 στις ΗΠΑ από τις 12 Ιουνίου.

πηγή: miamiherald