Μάθε, ψήσε και φάε απίστευτα παρέα με τον Τίμο Ζαχαράτο. Γνώρισε το νέο ιδιαίτερο experience της πόλης

Αφού βάλαμε γάντια και τις ποδιές μας που μας έδωσαν ξεκίνησε ένα από τα πιο γευστικά, χορταστικά, ενδιαφέροντα και δημιουργικά απογεύματα που έχουμε ζήσει τελευταία.
Grill Academy

Μπαίνοντας στον απόλυτο ναό του ψησίματος, το κατάστημα της KYSO στο Μαρούσι με δεκάδες από αυτά τα “μαγικά” μηχανήματα της WEBER του παγκόσμιου κολοσσού του ψησίματος, δεν είχαμε αντιληφθεί ακριβώς τι μας περίμενε τις επόμενες ώρες. Αφού βάλαμε γάντια και τις ποδιές μας που μας έδωσαν ξεκίνησε ένα από τα πιο γευστικά, χορταστικά, ενδιαφέροντα και δημιουργικά απογεύματα που έχουμε ζήσει τελευταία: το Grill Academy της WEBER.

Κλείσε τη θέση σου, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις<a href="https://grillacademy.kyso.gr/?fbclid=IwAR1uKtxOT9ArQUcZ7fRyYrHjCTE5YzPJ3PwRVG2S0nDoFPfJWhejWmxj5NA" role="link" class=" js-entry-link cet-external-link" data-vars-item-name=" &#x3B5;&#x3B4;&#x3CE;" data-vars-item-type="text" data-vars-unit-name="6401e6d9e4b01f84dab6bd78" data-vars-unit-type="buzz_body" data-vars-target-content-id="https://grillacademy.kyso.gr/?fbclid=IwAR1uKtxOT9ArQUcZ7fRyYrHjCTE5YzPJ3PwRVG2S0nDoFPfJWhejWmxj5NA" data-vars-target-content-type="url" data-vars-type="web_external_link" data-vars-subunit-name="article_body" data-vars-subunit-type="component" data-vars-position-in-subunit="1"> εδώ</a>
Grill Academy
Κλείσε τη θέση σου, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις εδώ

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη Ακαδημία Ψησίματος παγκοσμίως που ήρθε και στην Ελλάδα και ως λάτρεις του ψησίματος και του καλού φαγητού, δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε. Μέσα σε περίπου 4 ώρες μάθαμε τα μυστικά, ψήσαμε & φάγαμε γεύσεις που ιντρίγκαραν τον ουρανίσκο μας.

Φτιάξαμε την πιο ζουμερή ribeye μπριζόλα, την οποία ψήσαμε σε 3 διαφορετικές ψησταριές για να δούμε τις διαφορές, το πιο μαλακό ψητό κοτόπουλο παρόμοιο του οποίου δεν έχουμε ξαναφάει ποτέ, έναν σολομό που λιώνει στο στόμα και λάτρεψαν ακόμα και οι ορκισμένοι οπαδοί του κρέατος, μια πίτσα ψησταριάς με την πιο εθιστική ζύμη που έμοιαζε να έγινε από επαγγελματίες σεφ, ενώ είχε γίνει από εμάς τους απλούς θνητούς, έναν γκουρμεδιάρη μουσακά φτιαγμένο σε χρόνο dt σε ψησταριά, ένα απίστευτο ψωμί που θύμιζε τσουρέκι, και για κλείσιμο μια scrambled μηλόπιτα που μας έκανε να γλείφουμε και το κουτάλι.

Κλείσε τη θέση σου, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις<a href="https://grillacademy.kyso.gr/?fbclid=IwAR1uKtxOT9ArQUcZ7fRyYrHjCTE5YzPJ3PwRVG2S0nDoFPfJWhejWmxj5NA" role="link" class=" js-entry-link cet-external-link" data-vars-item-name=" &#x3B5;&#x3B4;&#x3CE;" data-vars-item-type="text" data-vars-unit-name="6401e6d9e4b01f84dab6bd78" data-vars-unit-type="buzz_body" data-vars-target-content-id="https://grillacademy.kyso.gr/?fbclid=IwAR1uKtxOT9ArQUcZ7fRyYrHjCTE5YzPJ3PwRVG2S0nDoFPfJWhejWmxj5NA" data-vars-target-content-type="url" data-vars-type="web_external_link" data-vars-subunit-name="article_body" data-vars-subunit-type="component" data-vars-position-in-subunit="2"> εδώ</a>
Grill Academy
Κλείσε τη θέση σου, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις εδώ

Όλη η εμπειρία θύμιζε λίγο Master Class. Με την καθοδήγηση του φημισμένου chef και Weber Grill Master, Τίμου Ζαχαράτου και της ομάδας του, μάθαμε πιάσαμε στα χέρια μας κουτάλες και μαχαίρια και μάθαμε ενδιαφέρουσες τεχνικές μαγειρικής και ψησίματος, όπως το κάπνισμα και το ψήσιμο low & slow, ποιες είναι οι ιδανικές αναλογίες συστατικών ανάλογα με τον τύπο του φαγητού και γενικότερα μας έδειξαν τη μεγάλη ευελιξία του μπάρμπεκιου. Γιατί σε μία ψησταριά της Weber μπορούν να ψηθούν τα πάντα, από το πιο απαιτητικό κομμάτι κρέας μέχρι ένα γλυκό που δε θα μας περνούσε από το μυαλό ότι θα μπορούσε να γίνει σε ψησταριά.

Ο Τίμος Ζαχαράτος & η ομάδα του.
Spiro Stergiou
Ο Τίμος Ζαχαράτος & η ομάδα του.

Όμως, το σημαντικό ήταν ότι δεν ήταν απλώς ένα σεμινάριο μαγειρικής. Ήταν μια εμπειριάρα, στην οποία μπήκαμε για λίγο στη θέση των σεφ, είδαμε τι γίνεται πίσω στην κουζίνα, μάθαμε χρήσιμα tips, συνεργαστήκαμε & γίναμε μια παρέα με ανθρώπους μερακλήδες, με τους οποίους έχουμε ως κοινό παρονομαστή το καλό φαγητό και φάγαμε σαν να είχαμε επισκεφθεί ένα από τα πιο top εστιατόριο της πόλης.

Όλα αυτά έγιναν σε έναν κήπο με τις πιο top ψησταριές της Weber διαφόρων ειδών, κάρβουνου, ηλεκτρικές, υγραερίου. Έτσι, όσοι ήδη είχαν προμηθευτεί μια WEBER, έμαθαν σημαντικά κόλπα για να την αξιοποιήσουν σωστά, ενώ οι υπόλοιποι αρχίσαμε να σκεφτόμαστε να βάλουμε μια στη ζωή μας.

Το Grill Academy της Weber είναι ωραία ιδέα για παρέες που “ψήνονται” να δοκιμάζουν διαφορετικά πράγματα, για team bonding εταιρειών και για δώρο γενεθλίων των λατρών του ψησίματος.

Μπορείς να κλείσεις θέση <a href="https://grillacademy.kyso.gr/?fbclid=IwAR1uKtxOT9ArQUcZ7fRyYrHjCTE5YzPJ3PwRVG2S0nDoFPfJWhejWmxj5NA" role="link" class=" js-entry-link cet-external-link" data-vars-item-name="&#x3B5;&#x3B4;&#x3CE;" data-vars-item-type="text" data-vars-unit-name="6401e6d9e4b01f84dab6bd78" data-vars-unit-type="buzz_body" data-vars-target-content-id="https://grillacademy.kyso.gr/?fbclid=IwAR1uKtxOT9ArQUcZ7fRyYrHjCTE5YzPJ3PwRVG2S0nDoFPfJWhejWmxj5NA" data-vars-target-content-type="url" data-vars-type="web_external_link" data-vars-subunit-name="article_body" data-vars-subunit-type="component" data-vars-position-in-subunit="5">εδώ</a>
Spiro Stergiou
Μπορείς να κλείσεις θέση εδώ

Πέρα από το βασικό σεμινάριο, στο οποίο μαθαίνεις να στήσεις ένα τραπέζι με ποικιλία γεύσεων, υπάρχει και το Meat Seminar, στο οποίο γίνεται παρασκευή μόνο κρεάτων, αλλά και το Fish Seminar, με ψάρια κατά αποκλειστικότητα.

Και φυσικά ως επιβράβευση δίνεται και πιστοποίηση παρακολούθησης του σεμιναρίου, ώστε να μπορούμε να αποδείξουμε όλα όσα μάθαμε και να την κορνιζάρουμε πάνω από την ψησταριά μας με περίσσιο καμάρι.

Αν θες να γίνεις και εσύ master του ψησίματος, δήλωσε συμμετοχή <a href="https://grillacademy.kyso.gr/?fbclid=IwAR1uKtxOT9ArQUcZ7fRyYrHjCTE5YzPJ3PwRVG2S0nDoFPfJWhejWmxj5NA" role="link" class=" js-entry-link cet-external-link" data-vars-item-name="&#x3B5;&#x3B4;&#x3CE;" data-vars-item-type="text" data-vars-unit-name="6401e6d9e4b01f84dab6bd78" data-vars-unit-type="buzz_body" data-vars-target-content-id="https://grillacademy.kyso.gr/?fbclid=IwAR1uKtxOT9ArQUcZ7fRyYrHjCTE5YzPJ3PwRVG2S0nDoFPfJWhejWmxj5NA" data-vars-target-content-type="url" data-vars-type="web_external_link" data-vars-subunit-name="article_body" data-vars-subunit-type="component" data-vars-position-in-subunit="7">εδώ</a>
Spiro Stergiou
Αν θες να γίνεις και εσύ master του ψησίματος, δήλωσε συμμετοχή εδώ

Όλα τα σεμινάρια διαρκούν 4 ώρες και πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη & Πέμπτη 18:00-22:00 (μέχρι τις 15 Ιουνίου), με τα μενού των σεμιναρίων αλλάζουν ανάλογα την εποχικότητα ή συγκεκριμένες εορτές.

Τα σεμινάρια είναι κατάλληλα για όλα τα επίπεδα, είτε είσαι αρχάριος, είτε επαγγελματίας. Υπάρχουν διαφορετικά courses με διαφορετικά μενού και επίπεδα δυσκολίας κάθε φορά.

More info:

Διεύθυνση: Πεντέλης 25, Μαρούσι (WEBER)

Κλείσε τη θέση σου, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις εδώ

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση