ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21/09/2018 17:42 EEST | Updated 21/09/2018 18:29 EEST

Με κατηγορίες για οπλοφορία και οπλοχρησία κλήθηκε στην Ασφάλεια ο Λαφαζάνης

George Vitsaras / SOOC

Με βαριές κατηγορίες για οπλοφορία, οπλοχρησία και παράβαση του νόμου περί κροτίδων και πυροτεχνημάτων, κλήθηκε στη Ασφάλεια για απολογία ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Η εν λόγω κλήση έγινε στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρτικής εξέτασης κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπόθεση φορά στη δράση του για τους πλειστηριασμούς. 

Να σημειωθεί ότι η κατηγορία της οπλοχρησίας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο κατηγορούμενος είχε στην κατοχή του όπλο. Βάσει νόμου, ακόμη και ένα κοντάρι σημαίας ή ένα καδρόνι, μπορεί να θεωρηθεί «όπλο» υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείται σε επίθεση.   

Όπως τονίζει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του, «η εξέταση μου και η προσωπική μου κλήση σε απολογία αφορά κατηγορίες που συνδέονται με το μισό σχεδόν ποινικό κώδικα ακόμα και κατηγορίες που αφορούν οπλοφορία, οπλοχρησία και παράβαση του νόμου περί κροτίδων και πυροτεχνημάτων σχετικά με την δράση μου ενάντια στους πλειστηριασμούς και για την υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας».

Και συνεχίζει με πυρά κατά της κυβέρνησης: «Είναι η πρώτη φορά που υφίσταμαι δίωξη μετά τις πολιτικές διώξεις που υπέστην στην χούντα του Παπαδόπουλου και μετέπειτα του Ιωαννίδη. Είναι τραγικό όχι για μένα αλλά για τη χώρα ότι είμαι ο πρώτος επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος στη μεταπολίτευση, ο οποίος καλείται σε απολογία με καθαρά πολιτικές κατηγορίες οι οποίες αφορούν το μισό ποινικό κώδικα και οι οποίες, με μεγάλη δόση ειρωνείας, απευθύνονται σε βάρος μου από το τμήμα, τάχα, Προστασίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας».