Με sms η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει όσους κινούνται προς τα σύνορα ότι θα τα βρουν κλειστά

Και οι τηλεπικοινωνίες στην επιχείρηση αποθάρρυνσης όσων θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα

Ένας από τους στόχους της κυβέρνησης, στην προσπάθεια της να κρατήσει μακριά από τα σύνορα ανθρώπους χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα που επιχειρούν να περάσουν να περάσουν παρανόμως στην ελληνική επικράτεια, είναι και να αποθαρρύνει όσους σκοπεύουν να μεταβούν από διάφορα σημεία της Τουρκίας στην συνοριακή γραμμή με την Ελλάδα. Έτσι, όπως εξηγούν κυβερνητικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα πρόσφορα μέσα για την ενημέρωση των ανθρώπων που παρακινούμενοι από ψευδείς ειδήσεις κινούνται ή συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία των ανατολικών μας συνόρων. Σε αυτό το πλαίσιο αξιοποιείται η δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων στα σύνορα ώστε να ενημερωθούν οι συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες.

Όπως ενημερώνουν από το Μέγαρο Μαξίμου το μήνυμα που μεταδίδεται στα κινητά όσων πλησιάζουν τα σύνορα από την Ελληνική Κυβέρνηση είναι το εξής:

«No one can cross the Greek borders. All those attempting illegal entry, are effectively prevented from entering. Numbers cited by Turkish authorities are entirely false and misleading».

Ανεπίσημη μετάφραση: «Κανείς δεν μπορεί να περάσει τα ελληνικά σύνορα. Όλοι όσοι επιχειρούν παράνομη είσοδο, εμποδίζονται πραγματικά να εισέλθουν. Οι αριθμοί που αναφέρουν οι τουρκικές αρχές είναι εντελώς ψευδείς και παραπλανητικοί».

Η κυβέρνηση σημειώνει ότι πρόκειται για διαφοροποίηση από το προηγούμενο μήνυμα και πως έχει ήδη ξεκινήσει η αποστολή.

Ξένα κινητά που βρίσκονται κοντά στην περιοχή λαμβάνουν τα παρακάτω μηνύματα καθώς πλησιάζουν τα σύνορα και όπως λένε από την κυβέρνηση, έχουν ήδη ληφθεί χιλιάδες.

Twitter
Twitter
Twitter