Μελίσα Μακάρθι: Η υποψήφια για Οσκαρ Α' Γυναικείου, κέρδισε Χρυσό Βατόμουρο

Η περίεργη βράβευση για δυο ταινίες στις οποίες συμμετείχε η ηθοποιός.
Vianney Le Caer/Invision/AP

Η περίοδος απονομής βραβείων στον κινηματογράφο κορυφώνεται τα ξημερώματα της Δευτέρας με τα Οσκαρ. Ωστόσο, λίγες ώρες πριν, υπάρχει και μια ακόμα τελετή, η οποία βραβεύει τους χειρότερους ηθοποιούς, κινηματογραφιστές και τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς που έφυγε: τα Χρυσά Βατόμουρα.

Ο μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν η ταινία «Σέρλοκ Χόλμς και Δρ.Γουάτσον», η οποία συγκέντρωσε τέσσερα βατόμουρα, ανάμεσά τους αυτά των Χειρότερη Ταινία και Β′ Ανδρικό για την ερμηνεία του Τζον Ράιλι.

Όμως, το βραβείο που έκανε πολλούς να αναρωτηθούν για την απονομή ήταν αυτό της Χειρότερης Ηθοποιού, το οποίο πήγε στη Μελίσα Μακάρθι για την ερμηνεία της στις ταινίες «The Happytime Murders» και «Life of the Party». Το περίεργο της συγκεκριμένης βράβευσης είναι ότι η Μακάρθι είναι υποψήφια και για Οσκαρ στην κατηγορία Α′ Γυναικείου για την ταινία «Θα Μπορούσες Ποτέ Να Με Συγχωρέσεις;».

Στην ταινία, η οποία είναι υποψήφια για τρια Οσκαρ, η Μακάρθι υποδύεται τη συγγραφέα βιογραφιών Λι Ίσραελ, η οποία δεν μπορεί να βρει εκδότη για το επερχόμενο βιβλίο της. Η ταινία σε σκηνοθεσία Μάριελ Χέλερ, είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία. Παρόλα αυτά η Μακάρθι θεωρείται αουτσάιντερ για το Οσκαρ καθώς υποψήφιες στην ίδια κατηγορία βρίσκονται οι Γκλέν Κλόουζ και Ολίβια Κόλμαν.

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το 2010, η Σάντρα Μπούλοκ κέρδισε Οσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία «The Blind Side», ενώ μια μέρα νωρίτερα έλαβε το Χρυσό Βατόμουρο για την ταινία «All About Steve». Μάλιστα, το διακωμώδησε και εμφανίστηκε στην τελετή, μοιράζοντας DVD της εν λόγω ταινίας.

Πηγή: BBC