Μυρωδιές γαστρονομίας στο Κρανίδι

Το 2ο «Peloponnese Food Stories» ξεκίνησε από την Αργολίδα.
HuffPost Greece

Μπορεί το Πόρτο Χέλι να είναι η ατραξιόν της Αργολίδας, όμως το Κρανίδι είναι η πρωτεύουσα του Δήμου Ερμιονίδας, ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά.

Το Κρανίδι είχε την τιμητική του στο 2ο «Peloponnese Food Stories», καθώς από εκεί ξεκίνησε το γαστρονομικό οδοιπορικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για φέτος.

HuffPost Greece

Στο ύψωμα, στους Μύλους, με εικόνα καρτ-ποστάλ το Κρανίδι από τη μία πλευρά και την Κοιλάδα από την άλλη, με τη θάλασσα και τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις υπό εξέλιξη, το σκηνικό είχε στηθεί για τα καλά. Περιμετρικά των μύλων, τοπικοί παραγωγοί και σύλλογοι είχαν απλώσει τις λιχουδιές τους, με συνταγές από την περιοχή, νόστιμες και λαχταριστές. Αχ αυτές οι γκόγκες, πόσες άλλες να φάω… Το κρασί ήταν ιδανικό για να πλαισιώσει το… τσίμπημα, διότι καθιστό φαγητό δεν είχαμε. Απλά τσίμπα από εδώ τσίμπα από εκεί, χορτάσαμε.

HuffPost Greece

Χορέψαμε κιόλας, καθώς οι South Vibes, ένα καταπληκτικό μίνι συγκρότημα 4 ατόμων από την Καλαμάτα, έπαιξαν θαυμάσια τραγούδια ελληνικά και ξένα, δημιουργώντας εξαιρετικό κέφι.

HuffPost Greece

Το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου που επιμελείται η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου και η ομάδα της έχει ως στόχο την προβολή του γαστρονομικού πλούτου και της σημαντικής θέσης του στη διαχρονική ιστορία της Πελοποννήσου.

HuffPost Greece

Επόμενη στάση το Γεράκι Λακωνίας, στις 30 Ιουλίου.

HuffPost Greece
Με την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Πελοποννήσου, Αννα Καλογεροπούλου.
HuffPost Greece
Με την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Πελοποννήσου, Αννα Καλογεροπούλου.