«Μυστηριώδες» αντικείμενο στη Σελήνη φωτογραφήθηκε από διαστημόπλοιο της NASA (Εικόνες)

Τι «είδε» το Lunar Reconnaissance Orbiter.
.
.
NASA/Goddard/Arizona State University

Αίσθηση προκάλεσε ένα περίεργο αντικείμενο που φωτογραφήθηκε από διαστημόπλοιο της NASA σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη- ωστόσο δεν επρόκειτο τελικά για κάποιου είδους UFO ή γενικότερα άγνωστης προέλευσης τεχνούργημα.

.
.
NASA/Goddard/Arizona State University

Σύμφωνα με αξιωματούχους της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, πρόκειται για το νοτιοκορεατικό σκάφος Danuri, που πέρασε κοντά από το αμερικανικό, καθώς τα δύο διαστημόπλοια κινούνται γύρω από τη Σελήνη. Όπως διευκρινίστηκε, τα δύο σκάφη, που κινούνται σε σχεδόν παράλληλες τροχιές, πέρασαν το ένα κοντά από το άλλο σε αντίθετες κατευθύνσεις κάποια στιγμή μεταξύ της 5ης και της 6ης Μαρτίου.

.
.
NASA/Goddard/Arizona State University

Λόγω των μεγάλων ταχυτήτων, η ομάδα του Lunar Reconnaissance Orbiter χρειάστηκε πολύ καλό συγχρονισμό για να στραφεί η κάμερα στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή ώστε να «δει» το Danuri, που είναι το πρώτο διαστημόπλοιο της Νότιας Κορέας στη Σελήνη. Το Danuri είναι σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη από τον Δεκέμβριο του 2022. Η έκθεση του νοτιοκορεατικού σκάφους στην κάμερα ήταν πολύ σύντομη (μόλις 0,338 μιλισεκόντ)- και αυτό, σε συνδυασμό με τις υψηλές ταχύτητες των δύο σκαφών (ειδικά σε σχέση το ένα με το άλλο- 11.500 χλμ /ώρα) είχε ως αποτέλεσμα το σκάφος να φαίνεται παραμορφωμένο, θυμίζοντας σανίδα του σερφ, ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετικό.

Σε κάθε περίπτωση, η περίεργη, σχεδόν δισκοειδής εικόνα του, έφερε στο νου πολλών κάποιο εξωγήινο σκάφος όπως αυτά που απεικονίζονται στην Επιστημονική Φαντασία- ενώ κάποιοι φίλοι των κόμικ θυμήθηκαν τον δημοφιλή ήρωα της Marvel, Silver Surfer.

Δημοφιλή