Μετακίνηση και ΕΔΕ για τον αστυνομικό που έδιωξε μάρτυρα του τροχαίου στη Βουλή

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του συνοδευτικού οχήματος υπέπεσε σε σωρεία λαθών, που οδήγησαν στη σύγκρουση με τη μοτοσικλέτα.
Eurokinissi

Ενορκη διοικητική εξέταση και μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ σε βάρος του Αρχιφύλακα, ο οποίος απαθανατίστηκε σε βίντεο λίγα λεπτά μετά το τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή να εκδιώκει πολίτη, που δηλώνει ότι είδε τη σύγκρουση και ότι ο 23χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας δεν είχε παραβιάσει ερυθρό σηματοδότη. Ο Αρχιφύλακας υπηρετούσε στη Διεύθυνση Τροχαίας Αθηνών και τώρα μετακινείται σε αστυνομικό τμήμα, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο οδηγός του συνοδευτικού οχήματος υπέπεσε σε σωρεία λαθών, που οδήγησαν τελικά στη σύγκρουση με τη μοτοσικλέτα και τον θάνατο του 23χρονου.

Αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι από τη στιγμή που δεν συνόδευε τον ”στόχο” του ο αστυνομικός, θα έπρεπε να μπει στον χώρο της Βουλής από την είσοδο τής Αμαλίας, ενώ από το βίντεο φαίνεται ότι κατεβαίνοντας τη Βασιλίσσης Σοφίας έστριψε παράνομα αριστερά προς τη Βουλή, χωρίς να περιμένει να αδειάσει το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αστυνομικός - οδηγός υπέστη σοκ, μόλις κατάλαβε την κατάσταση του 23χρονου.

Ήδη έχουν καταθέσει οι πρώτοι μάρτυρες, ενώ στη διάθεση της Τροχαίας βρίσκονται και οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας του κοινοβουλίου.