«Μετάβαση»: Ένας νέος φορέας «για μια Βιώσιμη και Κοινωνικά Δίκαιη  Ανάπτυξη»

Όπως σημειώνεται στην ιδρυτική διακήρυξη ο όμιλος είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητος από κομματικές παρεμβάσεις και επιρροές.
Hildegarde via Getty Images

Την πρώτη της εκδήλωση με θέμα «Οι Διαφαινόμενες αλλαγές της παγκοσμιοποίησης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία″ θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα 23 Μαΐου στις 19:00 στο αμφιθέατρο «Άλκη Αργυριάδη» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου η «ΜΕΤΑΒΑΣΗ- Όμιλος για μια Βιώσιμη και Κοινωνικά Δίκαιη Ανάπτυξη».

Η «ΜΕΤΑΒΑΣΗ» δραστηριοποιείται στα πλαίσια του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών (ΕΝΑ) και στόχος της είναι η επεξεργασία ιδεών για ένα νέο παραγωγικό πρότυπο που θα βασίζεται στη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, και το οποίο θα εξασφαλίζει απασχόληση, μια δικαιότερη κατανομή της ευημερίας στον πληθυσμό και την επιβίωση και την ανθεκτικότητα της κοινωνίας απέναντι στις κρίσεις που την απειλούν. Επίσης όπως σημειώνεται στην ιδρυτική διακήρυξη ο όμιλος είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητος από κομματικές παρεμβάσεις και επιρροές.

Η εκδήλωση θα αρχίσει με την παρουσίαση του ομίλου από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τ. Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων στο Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Λόη Λαμπριανίδη.

Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι ο Γιώργος Σταθάκης, ο Χρήστος Χατζηιωσήφ, ο Νίκος Χριστοδουλάκης και το συντονισμό της συζήτησης θα κάνει η κυρία Μαριλένα Κοππά.

Η εκδήλωση θα αρχίσει με την παρουσίαση της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ θα μεταδοθεί από το https://youtu.be/086ZeaS511Q και από το fb της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ.

Λίγα περισσότερα για τη «Μετάβαση»

Η «ΜΕΤΑΒΑΣΗ- Όμιλος για τη Βιώσιμη και Δίκαιη Ανάπτυξη» στοχεύει στην επεξεργασία ιδεών για ένα νέο παραγωγικό πρότυπο που θα εξασφαλίζει την απασχόληση, τη δίκαιη κατανομή της ευημερίας στον πληθυσμό, την μείωση των κοινωνικών και γεωγραφικών ανισοτήτων και την ανθεκτικότητα της κοινωνίας.

Αποσκοπεί στην παραγωγή τεκμηριωμένης πολιτικής μέσω της κριτικής ανασκόπησης της διαχρονικής πορείας στην Ελλάδα υπό το φως των συγκριτικών εξελίξεων σε άλλες χώρες και κυρίως στην Ευρώπη.

Oι παρεμβάσεις του ομίλου θα συνδυάζουν τη θεωρητική προσέγγιση με την ανάπτυξη και την διατύπωση προτάσεων για δημόσιες πολιτικές που θα βασίζονται σε δεδομένα και τεκμηρίωση. Η παραγωγή ιδεών και πολιτικών για την οικονομία είναι ατελέσφορη αν δεν συνοδεύεται από μεταρρυθμίσεις και προτάσεις για τη δημόσια διοίκηση, τη δικαιοσύνη την παιδεία και τους θεσμούς.

Επιπλέον ο όμιλος θα επιδιώξει να ενισχύσει το Δημόσιο διάλογο με ειδικούς, ακαδημαϊκούς, πολιτικούς, εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας και του κόσμου της εργασίας καθώς και φορείς της κοινωνίας πολιτών.

Δημοφιλή