Μητσοτάκης από Πτολεμαΐδα: Ο λιγνίτης θα είναι εφεδρεία, πράσινη μετάβαση με δίκαιο τρόπο

«Το δίλημμα των εκλογών είναι η σοβαρή και υπεύθυνη ΝΔ ή ο ανεύθυνος και λαϊκιστής ΣΥΡΙΖΑ;», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Dimitris Papamitsos

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε την Πτολεμαϊδα.

Έργα ύψους 4 δισ. ευρώ θα αλλάξουν τη Δυτική Μακεδονία

Απευθυνόμενος στους πολίτες έδωσε ένα μικρό στίγμα για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την περιοχή. «Έχουμε δώσει αγώνες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας να έχει την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση από πλευράς κρατικών και ευρωπαϊκών ενισχύσεων, για να μπορέσει να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις εργασίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ενώ προσέθεσε ότι θα μιλήσει εκτενώς από την Κοζάνη για το αναπτυξιακό όραμα που έχει για την περιοχή και θα αναφερθεί σε μια σειρά έργων ύψους 4 δισεκατομμυρίων που θα αλλάξουν την εικόνα της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με κατοίκους της Πτολεμαϊδας
Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με κατοίκους της Πτολεμαϊδας
Dimitris Papamitsos

«Αύριο θα έχω την ευκαιρία να βρεθώ στα εγκαίνια της τελευταίας μεγάλης λιγνιτικής μονάδας, στην ”Πτολεμαΐδα 5”, διότι ο λιγνίτης θα είναι μια στρατηγική εφεδρεία για τη χώρα μας. Αλλά ταυτόχρονα η πράσινη μετάβαση, η οποία γνωρίζουμε όλοι νομοτελειακά ότι θα γίνει πράξη, θα γίνει πράξη με τρόπο δίκαιο. Με τρόπο δίκαιο και εξασφαλίζοντας -θα το ξαναπώ- ότι η Δυτική Μακεδονία θα έχει τη μερίδα του λέοντος ως προς τα κίνητρα εκείνα τα οποία θα σας επιτρέψουν να ατενίζετε το μέλλον με αισιοδοξία», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ένα θέμα που απασχολεί πολύ την τοπική κοινωνία.

«Δεν πρόκειται να μπούμε σε πλειοδοσία παροχών»

Ο πρωθυπουργός έκανε μία σύντομη αποτίμηση του κυβερνητικού έργου και υπογράμμισε ότι το κράτος θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες και κυρίως τους πιο ευάλωτους.

«Τον επόμενο μήνα θα αρχίσει να εκταμιεύεται το “Market Pass”: 10% έκπτωση στις αγορές του σούπερ μάρκετ για πρακτικά όλα τα ελληνικά νοικοκυριά.

Αυξήθηκαν για πρώτη φορά οι συντάξεις. Όσοι δεν πήρατε αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς, κάντε λίγο υπομονή, θα υπάρχουν ορισμένες καλές ανακοινώσεις για εσάς αυτή την εβδομάδα, γιατί γνωρίζω ότι υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα η οποία έρχεται βέβαια από το παρελθόν.

Τώρα κάποιοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους αλλά ο νόμος Κατρούγκαλου δεν ψηφίστηκε από εμάς, από άλλους ψηφίστηκε», ανέφερε ο πρωθυπουργός ενώ ξεκαθάρισε ότι «στην τοξικότητα και στον λαϊκισμό θα αντιπαραβάλλουμε την υπευθυνότητα και τον σοβαρό πολιτικό λόγο. Δεν πρόκειται να μπούμε σε πλειοδοσία παροχών. Θα δεσμευτούμε μόνο γι’ αυτά τα οποία ξέρουμε ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε. Γιατί είμαστε υπεύθυνη και σοβαρή παράταξη.»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για την εκλογική μάχη, έθεσε και το δίλλημα των εκλογών:

«Να σταλεί το μήνυμα καθαρά, από την πρώτη κάλπη, ότι το ζητούμενο τελικά σε αυτήν την εκλογή είναι απλό: θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Και ποιος θα κυβερνά τελικά αυτόν τον τόπο; Η σοβαρή και υπεύθυνη Νέα Δημοκρατία ή ο ανεύθυνος και λαϊκιστής ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτό είναι το δίλημμα. Είναι πολύ απλό, είναι πολύ ξεκάθαρο. Είναι ποιον θέλετε να έχετε Πρωθυπουργό της χώρας, να σας εκπροσωπεί στο εξωτερικό και να αγωνίζεται για τα δικά σας συμφέροντα», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δημοφιλή