Μητσοτάκης σε ΠτΔ: Δεν σταματάει η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Ακρίβεια, υγεία, βία στα πανεπιστήμια, οι κυριότεροι άξονες στη συζήτηση του Πρωθυπουργού με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για θέματα τρέχουσας επικαιρότητας
Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για θέματα τρέχουσας επικαιρότητας
Eurokinissi

Στην καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός στην εισαγωγή του, «μετά από έναν έντονο μήνα σημαντικών κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων και εμβληματικών μεταρρυθμίσεων, η προσοχή μας στρέφεται πάλι σε θέματα καθημερινότητας» και το πρώτο στο οποίο εστίασε ο κ. Μητσοτάκης ήταν η μάχη κατά της ακρίβειας και στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της.

«Πιστεύω ότι οι παρεμβάσεις δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταματούμε την προσπάθεια», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, δίνοντας έμφαση στους ελέγχους που διεξάγονται στη αγορά οι οποίοι και θα συνεχιστούν αμείωτοι όπως είπε.

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας σε ένα ζήτημα που απασχολεί τη μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών», υπογράμμισε και μίλησε για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί. «Θα εξακολουθούμε να κάνουμε ελέγχους ώστε όλες οι εταιρείες, όσο μεγάλες και αν είναι, να εφαρμόζουν τον νόμο», προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Χτίζουμε το νέο ΕΣΥ»

Το δεύτερο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ήταν αυτό των παρεμβάσεων στον τομέα της Υγείας και κυρίως σε αυτές που γίνονται στα κτίρια των νοσοκομείων, σε μία προσπάθεια αναβάθμισης τους. «Χτίζουμε το νέο ΕΣΥ», τόνισε χαρακτηριστικά και επισήμανε την σπουδαιότητα των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης που διατίθενται για αυτόν τον σκοπό.

«Οι παράνομες πράξεις στα πανεπιστήμια δεν θα γίνουν αποδεκτές»

Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για τα περιστατικά βίας που καταγράφονται σε χώρους πανεπιστημίων. Με αφορμή και τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «οι παράνομες πράξεις δεν θα γίνουν αποδεκτές και η κυβέρνηση και η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι στην πρώτη γραμμή της απόδοσης των πανεπιστημιακών τμημάτων στους φοιτητές ώστε να παραμείνουν εστίες γνώσης και να μην γίνουν χώρος στείρων συγκρούσεων.»

Παράλληλα σημείωσε ότι δεν μπορεί κάποιοι φοιτητές να προχωρούν σε έκνομες πράξεις και να μη διαγράφονται από τα πανεπιστήμια, τονίζοντας ότι αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα ενώ πρόσθεσε ότι χρειάζεται και η συνεργασία των πρυτανικών αρχών.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσπάθεια ανάταξης της Θεσσαλίας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες αλλά και τη στήριξη της κυβέρνησης στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα.

Κατ. Σακελλαροπούλου: «Το θέμα της δημόσιας υγείας είναι πολύ σημαντικό γιατί αφορά την κοινωνική συνοχή»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκίνησε την τοποθέτηση της από τις παρεμβάσεις στο χώρο της Υγείας, τονίζοντας ότι «το θέμα της δημόσιας υγείας είναι πολύ σημαντικό. Αφορά την κοινωνική συνοχή», εξηγώντας ότι δεν μπορεί να υπάρχουν πολίτες διαφορετικών κατηγοριών.

Σύμφωνα με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, «το μεγάλο στοίχημα της Δημοκρατίας είναι η καθολική απόλαυση δικαιωμάτων», ενώ τόνισε και τη σημασία των ευρωεκλογών, ευχόμενη να επικρατήσουν οι δημοκρατικές δυνάμεις προκειμένου να στηρίξουν το κοινωνικό σύνολο.

Δημοφιλή