ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Οι κόκκοι του καφέ συμβάλλουν σε λιγότερο από το 10% της τελικής τιμής ενός φλιτζανιού. Ποιος φταίει για το υπόλοιπο 90%.
Πάντως ο πληθωρισμός ενισχύθηκε στο 3% τον Αύγουστο, από 2,7% τον Ιούλιο με τις κατηγορίες που οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη να είναι η στέγαση, η εκπαίδευση, η υγεία και η ενέργεια.
«Το νερό στην Ελλάδα είναι και θα παραμείνει φθηνό, τουλάχιστον για τις λογικές καταναλώσεις», δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός.
Το "κενό" στις on line αγορές και οι αλλαγές στις καταναλωτικές επιλογές λόγω αναστοχασμού μετά τα lockdowns και την πανδημίας και του υψηλού κόστους ζωής.
Ποια μέτρα θα ανακοινώσει και σε ποιες παρεμβάσεις θα εστιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ.
Μειώσεις στις τιμές καταγράφονται στις 14 από τις 23 κατηγορίες προιόντων για τέταρτο συνεχόμενο μήνα ενώ σε 9 κατηγορίες οι τιμές αυξήθηκαν.
«Ο δείκτης στις τιμές τροφίμων κινείται πτωτικά», σημείωσε ο πρωθυπουργός ενώ ανακοίνωσε μείωση στα διόδια της Αττικής Οδού. Παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και για την αναβάθμιση της ΕΛ.ΑΣ.
Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι όχι μόνο δεν θα αυξηθούν οι τιμές στα σχολικά αππό το Σεπτέμβριο, αλλά θα πρέπει να μειωθούν από πέρυσι.
Οι τιμές σε ψωμί, κρέατα, ψάρια, λαχανικά νωπά και μη, ζάχαρη, σοκολάτες, γλυκά, παγωτά αυξήθηκαν σημαντικά φέτος όπως και οι τιμές για ένδυση, υπόδηση, φυσικό αέριο, πετρέλαιο κ.α
Η Ιαπωνία αντιμετωπίζει δημογραφική κρίση την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει με προξενιά, αποφεύγοντας να δει κατάματα την αιτία.