Μητσοτάκης: Υπάρχει το ενδεχόμενο πολιτικής τερατογένεσης με «κυβέρνηση ηττημένων»

«Δέσμευσή μου για τη δεύτερη τετραετία θα είναι οι καλύτεροι μισθοί για όλους τους Έλληνες», τόνισε ο πρωθυπουργός από τη Γλυφάδα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται σε πολίτες της Γλυφάδας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται σε πολίτες της Γλυφάδας
Dimitris Papamitsos

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης τη Γλυφάδα, συνομίλησε με κόσμο και απευθύνθηκε σε ψηφοφόρους και φίλους της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν επιδιώκω ποτέ τη σύγκρουση, επιδιώκω όμως πάντα τη σύγκριση. Ας έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκρίνουμε τη δική του τετραετία με τη δική μας τετραετία», τόνισε ο πρωθυπουργός, δείχνοντας ξεκάθαρα την στρατηγική που θα ακολουθήσει κατά την προεκλογική περίοδο.

«Θα επιδιώξουμε, φίλες και φίλοι, πάντα μια αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Θέλουμε να συγκριθούν οι πολιτικές μας. Θέλουμε να συγκριθούν τα αποτελέσματα των πολιτικών μας. Δεν θέλουμε να μιλάμε με συνθήματα, θέλουμε να δίνουμε έμφαση στην ουσία», σημείωσε στη συνέχεια ξεκαθαρίζοντας ότι «θέλουμε να πείσουμε τους πολίτες για την ανάγκη, την αδήριτη ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες, την επόμενη μέρα να υπάρχει σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση. Και αυτή τη σταθερότητα μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί, σήμερα, να την εξασφαλίσει.»

Ως απάντηση στα σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε τι είχε πει από το βήμα της ΔΕΘ. «Είχα μιλήσει τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για το ενδεχόμενο μιας πολιτικής τερατογένεσης. Μιας «κυβέρνησης ηττημένων» υπό τον κύριο Τσίπρα, τον κύριο Ανδρουλάκη και τον κύριο Βαρουφάκη. Το φαντάζεστε; Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζουν οι πολίτες ότι παρά τα όσα λέει ο κ. Τσίπρας, μαθηματικά το ενδεχόμενο αυτό υπάρχει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Να κλείσει ο δρόμος σε ασταθείς κυβερνήσεις»

«Από εκεί και πέρα, άλλοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για το πώς αντιλαμβάνονται την «προοδευτική» διακυβέρνηση που φαντάζονται ότι μπορεί να προκύψει την 22α Μαΐου. Την απάντηση θα την πάρουν στις κάλπες. Αλλά αυτοί που ισχυρίζονται ότι μπορεί να προκύψει στις 22 Μαΐου οφείλουν να εξηγήσουν με ποιους θα συνεργαστούν», συμπλήρωσε ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να κλείσει ο δρόμος σε ασταθείς κυβερνήσεις.

«Υπάρχει μόνο ένας δρόμος: όλοι στην κάλπη. Ισχυρή Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία η μεγάλη νικήτρια των εκλογών της 21ης Μαΐου. Και μετά όλα θα βρουν τον δρόμο τους», ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Κατά την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την τήρηση των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η κυβέρνηση, ενώ απευθύνθηκε ιδιαίτερα προς όσους είχαν ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία αλλά τώρα εμφανίζονται διστακτικοί στο να την στηρίξουν ξανά.

«Με ήσυχη τη συνείδηση μου θέτουμε το έργο μας στην κρίση του ελληνικού λαού»

«Θέλω να τους απευθυνθώ προσωπικά και να τους πω ότι ήμασταν πάντα έντιμοι μαζί τους. Εκεί που αστοχήσαμε, εκεί που κάναμε λάθη, πρώτος εγώ με θάρρος τα ομολόγησα και αναγνώρισα την ευθύνη που μου αναλογεί. Δεν κρύφτηκα. Ποτέ και πουθενά. Και ξέρετε, ένα λάθος γίνεται σφάλμα μόνο όταν επαναλαμβάνεται. Δεν υποσχέθηκα το 2019 ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα.

Σας υποσχέθηκα, όμως, πολλή σκληρή δουλειά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Και με ήσυχη τη συνείδησή μου ότι δουλέψαμε πολύ σκληρά, ότι κρατήσαμε την χώρα ασφαλή σε δύσκολες συγκυρίες, θέτουμε το έργο μας στην κρίση του ελληνικού λαού», σημείωσε ο πρωθυπουργός. Η συσπείρωση του κόσμου της ΝΔ, είναι από τους βασικούς στόχους του Κυριάκου Μητσοτάκη και είναι βέβαιο ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες.

«Είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ με όλες τις εστίες αναχρονισμού»

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε καθοριστικά σημεία του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης, ανέφερε ως κεντρικό στόχο της δεύτερης τετραετίας την οικονομική ανάπτυξη, ενώ δεσμεύθηκε για καλύτερους μισθούς για όλους και για τη βελτίωση του τομέα της Υγείας.

Τέλος δήλωσε «περισσότερο αποφασισμένος από ποτέ να συγκρουστώ με όλες τις εστίες αναχρονισμού και αναξιοκρατίας στην ελληνική δημόσια διοίκηση», υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ ήταν αυτή «η οποία πάντοτε ιστορικά συγκρούστηκε με εκείνες τις εστίες οπισθοδρόμησης στο Δημόσιο και τόλμησε να τα βάλει με τις κακές συντεχνίες και τους κακούς συνδικαλιστές, διότι υπάρχουν και καλοί συνδικαλιστές αλλά υπάρχουν και κακοί συνδικαλιστές.»

Ο πρωθυπουργός μίλησε για ανάγκη σταθερής κυβέρνησης, κάτι που μόνο η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ανάγκη σταθερής κυβέρνησης, κάτι που μόνο η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί
Dimitris Papamitsos
Πήγαινε στην αρχική σελίδα