ΠΟΛΙΤΙΚΗ
09/04/2021 16:41 EEST | Updated 09/04/2021 16:43 EEST

Μητσοτάκης: Να πειστούν όλοι οι ηλικιωμένοι να κάνουν το εμβόλιο

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα.

DIMITRIS PAPAMITSOS

«Θα πρέπει να κάνουμε όλοι μία προσπάθεια να πείσουμε τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας -κατά κανόνα συνταξιούχους- να προσέλθουν και να κάνουν το εμβόλιο», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους Ομοσπονδιών των συνταξιούχων και από τον Ιδιωτικό και από τον Δημόσιο Τομέα.

Οπως εξήγησε, το ζητά «διότι πια έχουμε απτές αποδείξεις, όχι μόνο από το εξωτερικό αλλά και από τα στοιχεία που έχουμε από την Ελλάδα, ότι η μεγάλη πλειοψηφία, η συντριπτική πλειοψηφία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας οι οποίοι αρρωσταίνουν διασωληνώνονται ή δυστυχώς χάνουν τη ζωή τους είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των συνταξιούχων ότι η πλατφόρμα και όποιος δεν έχει εμβολιαστεί μπορεί να κλείσει ραντεβού και να κάνει το εμβόλιο το συντομότερο δυνατό. «Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία και για τον ίδιο, γιατί προστατεύει πάνω από όλα τον εαυτό του, αλλά έχει και μία ευρύτερη κοινωνική σημασία, διότι σήμερα όλοι οι περιορισμοί τους οποίους έχουμε επιβάλει γίνονται για έναν και μόνο λόγο: για να μην έχουμε υπερβολικά μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας» διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων σημείωσαν πως ήδη παροτρύνουν τα μέλη των Ομοσπονδιών τους να εμβολιαστούν, προτάσσοντας τη σημασία της συμμετοχής τους στην Επιχείρηση «Ελευθερία».

Ο πρωθυπουργός δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος Ιδιωτικού Τομέα Δημήτρη Ανδρεαδάκη, τον Αντιπρόεδρο της Συνομοσπονδίας Βασίλειο Αποστολόπουλο και τον Εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου, Ηλία Ηλιόπουλο.