Μητσοτάκης: Την επόμενη μέρα των εκλογών η χώρα να έχει μια σταθερή κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία

«Ας αφήσουμε την Εκκλησία μακριά από τα της πολιτικής», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ σε ομιλία του στη Δράμα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε συγκέντρωση πολιτών στη Δράμα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε συγκέντρωση πολιτών στη Δράμα
Dimitris Papamitsos

Την πόλη της Δράμας επισκέφθηκε το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στον χαιρετισμό του προς τους πολίτες που τον υποδέχθηκαν έκανε έναν απολογισμό της κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας.

«Νοικοκυρέψαμε την Ελλάδα»

«Στις προηγούμενες εκλογές, φίλες και φίλοι, οι πολίτες επιβράβευσαν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια την οποία έκανε η παράταξή μας εδώ και τέσσερα χρόνια. Μου είπε ένας φίλος, καθώς ερχόμουν εδώ να σας μιλήσω, μία φράση, τρεις λέξεις που νομίζω ότι τα λένε όλα γι΄ αυτό το οποίο πετύχαμε αυτή την τετραετία: «νοικοκυρέψαμε την Ελλάδα».

Κι αυτό ήταν μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια, η οποία επεκτάθηκε σε πολλούς τομείς πολιτικής, από την οικονομία, την κοινωνική πολιτική και βέβαια την εξωτερική πολιτική, την άμυνα, την ασφάλεια», σημείωσε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης εστιάζοντας στη φύλαξη των συνόρων.

«Η Ελλάδα έπαψε να είναι ξέφραγο αμπέλι. Η Ελλάδα θωράκισε τα σύνορά της στη θάλασσα, στην ξηρά, ενίσχυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις της και η φωνή της, η φωνή της πατρίδας μας ακούγεται πια δυνατή, από τις Βρυξέλλες μέχρι το Αμερικανικό Κογκρέσο. Η Ελλάδα, σήμερα, έχει κάθε δικαίωμα να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπογράμμισε την κρισιμότητα της νέας εκλογικής αναμέτρησης:

«Πρέπει στην κάλπη της 25ης Ιουνίου να επικυρώσουμε το μήνυμα και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, έτσι ώστε την επόμενη μέρα η χώρα να έχει μια σταθερή κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία».

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
Dimitris Papamitsos

«Ο πατριωτισμός στα λόγια είναι εύκολος, ο πατριωτισμός της ευθύνης και της πράξης μετριέται, όμως, με αποτελέσματα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία ενώ έστειλε και ένα μήνυμα σε όσους ψηφοφόρους επέλεξαν κάποια μικρότερα κόμματα που κινούνται δεξιότερα της ΝΔ: «ο πατριωτισμός στα λόγια είναι εύκολος, ο πατριωτισμός της ευθύνης και της πράξης μετριέται, όμως, με αποτελέσματα. Και βέβαια, σε όσους επιδιώκουν να «φυλακίσουν» την ορθόδοξη πίστη στα στεγανά κάποιων μικρών κομμάτων, τους απαντάμε ότι η Ορθοδοξία και η πίστη μας είναι πολύ μεγαλύτερη και ήταν πάντα δύναμη ενότητας και όχι διχασμού του ελληνικού λαού. Και ας αφήσουμε την Εκκλησία μακριά από τα της πολιτικής.»

Αναφερόμενος στην εκλογική μάχη επεσήμανε ότι «αν μπουν περισσότερα κόμματα στη Βουλή, ο πήχης της αυτοδυναμίας ανεβαίνει. Κι αυτό το οποίο χρειάζεται σήμερα η χώρα είναι μια σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση με άνετη κυβερνητική πλειοψηφία για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα των τολμηρών αλλαγών για την επόμενη τετραετία. Δώστε μου τη δύναμη, εμπιστευθείτε με να κάνουμε πράξη αυτό το σχέδιο για μια καλύτερη Ελλάδα. Και εμπιστευθείτε μας, διότι εμείς είμαστε αυτοί που στο κάτω-κάτω τέσσερα χρόνια έχουμε δώσει δείγματα γραφής.»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα και στους ψηφοφόρους που επέλεξαν κόμματα που κινούνται δεξιότερα της ΝΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα και στους ψηφοφόρους που επέλεξαν κόμματα που κινούνται δεξιότερα της ΝΔ
Dimitris Papamitsos

«Μόνο μέσα από τις επενδύσεις μπορούμε να πετύχουμε καλύτερες θέσεις εργασίας»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της φορολογικής πολιτικής των κομμάτων, τονίζοντας ότι «η αντιπολίτευση, μείζων και ελάσσων, αποκαλύπτει σιγά-σιγά την κρυφή της ατζέντα για το πώς σκέφτεται να ξαναυξήσει τους φόρους για τη μεσαία τάξη. Εμείς σε αυτή την προσέγγιση αντιπαραθέτουμε αυτά τα οποία ήδη πετύχαμε μια τετραετία», ενώ αναφέρθηκε και σε επενδύσεις που δρομολογούνται στην περιοχή της Δράμας.

«Έβλεπα μόνο τις προτάσεις οι οποίες έχουν κατατεθεί στον αναπτυξιακό νόμο, τα καινούργια επενδυτικά σχέδια που δρομολογούνται στη Δράμα, και αναρωτιόμουν: θα ήταν αυτοί οι επιχειρηματίες που θα δημιουργήσουν τελικά τις θέσεις εργασίας του μέλλοντος εξίσου διατεθειμένοι να επενδύσουν εάν ήταν μια διαφορετική κυβέρνηση στα πράγματα της χώρας; Η απάντηση είναι πως όχι. Αυτή η κυβέρνηση κατάφερε και δημιούργησε αυτή την έκρηξη επενδύσεων και μόνο μέσα από τις επενδύσεις μπορούμε τελικά να πετύχουμε καλύτερες θέσεις εργασίας και καλύτερους μισθούς», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας και τον στόχο του για αύξηση των μισθών, κάτι που περιλαμβάνεται στις πρώτες θέσεις του προγράμματος της παράταξης για την επόμενη τετραετία, ενώ μίλησε και για έργα υποδομής που κατασκευάζονται στην περιοχή αλλά και για δράσεις που θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία.

«Η Δράμα έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει σε πολλούς διαφορετικούς αναπτυξιακούς τομείς και θέλω μαζί, αυτό το όραμα το οποίο έχουμε όχι μόνο για τη Δράμα, αλλά συνολικά για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, να μας δώσετε τη δυνατότητα να το κάνουμε πράξη», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Προσωπική μου δέσμευση η αναβάθμιση του ΕΣΥ»

Βαρύτητα έδωσε και σε μεγάλες αλλαγές που θέλει να φέρει στη λειτουργία του κράτους, με έμφαση στην στήριξη της κοινωνίας και έφερε ως παράδειγμα τα όσα σχεδιάζει για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η αναβάθμιση του οποίου αποτελεί προσωπική δέσμευση για τον ίδιο, όπως τόνισε στην ομιλία του.

«Θα κάνουμε 10.000 προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών, που πολλοί από αυτούς είναι γιατροί που ήδη υπηρετούν σήμερα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ως επικουρικοί. Θα στηρίξουμε τα νοσοκομεία μας -ξέρετε ότι έχουμε φιλόδοξα σχέδια για το νοσοκομείο της Δράμας, όχι μόνο για την ενεργειακή του αναβάθμιση, αλλά έχουμε εξασφαλισμένους πόρους για τα τμήματα επειγόντων περιστατικών, για τη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Θέλουμε η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας, ανεξαρτήτως του πού βρίσκεται, να μπορεί να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, είτε είναι σε μεγάλη πόλη, είτε είναι στο χωριό, με στήριξη των κέντρων υγείας, με περισσότερη τηλεϊατρική, με περισσότερο υγειονομικό προσωπικό», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής της Δράμας μίλησε ο Πρόεδρος της ΝΔ
Για τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής της Δράμας μίλησε ο Πρόεδρος της ΝΔ
Dimitris Papamitsos

«Οι φόροι μόνο θα μειώνονται με τη Νέα Δημοκρατία»

«Δεν έχουμε κρυφές εκπλήξεις, ούτε κρυφές ατζέντες αύξησης των φόρων. Οι φόροι μόνο θα μειώνονται με τη Νέα Δημοκρατία, όπως μειώθηκαν εδώ και μια τετραετία.

Θα πάμε σε αυτή την κάλπη γνωρίζοντας ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει ουσιαστικά πειστική πρόταση διακυβέρνησης. Διότι την αντιπολίτευση το μόνο το οποίο την ενδιαφέρει είναι να διαγκωνίζεται για τα πρωτεία στο χώρο της κεντροαριστεράς. Μόνο που εδώ ψηφίζουμε για κυβέρνηση, δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση», ανέφερε στη συνέχεια και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Νέα Δημοκρατία θα έχει καλύτερα ποσοστά μετά τις εκλογές της 25 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Δράμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επίσης συνάντηση με τον Μητροπολίτη Δράμας Δωρόθεο, στα γραφεία της Μητρόπολης.

Νωρίτερα το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε εργοτάξιο του κάθετου άξονα ο οποίος θα συνδέει τη Δράμα, την Καβάλα και την Εγνατία Οδό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών και συνομίλησε με εργαζόμενους.

Το υπό κατασκευή σκέλος, μήκους σχεδόν 8,3 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει τους κόμβους Κρηνίδων και Σταυρού, αποτελώντας το πρώτο στάδιο μίας νέας οδικής χάραξης.

Στην πλήρη ανάπτυξή του ο δρόμος θα συνδέει τη Δράμα, την Καβάλα και το λιμάνι της με την Εγνατία Οδό και με τον κάθετο άξονα Θεσσαλονίκη - Σέρρες - Προμαχώνας, ο οποίος καταλήγει στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, διευκολύνοντας και επιταχύνοντας τις ασφαλείς μετακινήσεις, τη ροή εμπορευμάτων και την αναπτυξιακή δραστηριότητα στην ευρύτερη βόρεια Ελλάδα.

Οι εργασίες στο εν λόγω τμήμα αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2025.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και εργοτάξια έργων υποδομής που κατασκευάζονται στην περιοχή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και εργοτάξια έργων υποδομής που κατασκευάζονται στην περιοχή
Dimitris Papamitsos