Μητσοτάκης: Θα διαθέσουμε πάνω από 2,1 δισ. ευρώ για υποδομές στην πολιτική προστασία

Στην τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης δυο πυροσβεστικών πλοίων στο Πυροσβεστικό Σώμα παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός.
.
.
Eurokinissi

«Θα διαθέσουμε παραπάνω από 2,1 δισ. ευρώ για υποδομές που σχετίζονται με την πολιτική προστασία», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης δύο πυροσβεστικών πλοίων στο Πυροσβεστικό Σώμα- ενώ υπογράμμισε ότι «τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος».

«Με χαρά και με συγκίνηση παρευρίσκομαι σήμερα σε αυτή την σεμνή τελετή ονοματοδοσίας των δυο νέων υπερσύγχρονων σκαφών του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Κλιματικής Κρίσης μίλησε για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική πολιτεία να εκσυγχρονίσει δραστικά όλες τις υποδομές της πολιτικής προστασίας. Πράγματι, η κλιματική κρίση με την οποία όχι μόνο εμείς αλλά όλος ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος καθιστά αυτή την επένδυση στην πολιτική προστασία μονόδρομο», επισήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρωθυπουργός και στην συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του «για το γεγονός ότι το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ σχεδιάζεται και υλοποιείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς».

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ανέφερε ότι τα δύο νεότευκτα πλοία ενισχύουν σημαντικά τη δυναμική του Πυροσβεστικού Σώματος στις εξαιρετικά μεγάλου βαθμού δυσκολίας επιχειρήσεις πυρόσβεσης στη θάλασσα. «Πλέον ο στόλος του Σώματος ανέρχεται σε 12 πυροσβεστικά πλοία, στα οποία θα προστεθούν και άλλα μέσω του ΑΙΓΙΣ», είπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή