Μεξικό: Αστέρι Michelin σε ταπεινή καντίνα που σερβίρει τάκος (φωτογραφίες)

Η ταπεινή taquería διαστάσεων 5x5, βρίσκεται στη γειτονιά San Rafael της Πόλης του Μεξικού εδώ και 70 χρόνια, σύμφωνα με τους επιθεωρητές του Οδηγού Michelin.
via Associated Press

Ο πρόσφατα βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Arturo Rivera Martínez στάθηκε πάνω από τη ζεστή ψησταριά του στο πρώτο μεξικάνικο Taquerías που κέρδισε αστέρι Michelin και έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα που έκανε εδώ και 20 χρόνια: έψηνε κρέας.

Η ταπεινή taquería διαστάσεων 5x5, βρίσκεται στη γειτονιά San Rafael της Πόλης του Μεξικού εδώ και 70 χρόνια, σύμφωνα με τους επιθεωρητές του Οδηγού Michelin.

Με τέσσερις ποικιλίες tacos στο μενού - Gaonera (μοσχαρίσιο φιλέτο κομμένο σε λεπτές φέτες), bistec (μοσχαρίσια μπριζόλα), chuleta (χοιρινή μπριζόλα) και costilla (μοσχαρίσιο παϊδάκι) - ο σεφ Martínez δήλωσε στον Οδηγό Michelin πως «το μυστικό είναι η απλότητα του taco μας». «Αυτό, και η ποιότητα του κρέατος», πρόσθεσε.

Οι τιμές είναι αρκετά υψηλές για τα μεξικανικά πρότυπα. Ένα απλό, γενναιόδωρο αλλά όχι τεράστιο taco κοστίζει σχεδόν 5 δολάρια, αναφέρει το ABC News.

via Associated Press

«Το μυστικό είναι η απλότητα του taco μας. Έχει μόνο μια τορτίγια, κόκκινη ή πράσινη σάλτσα, και αυτό είναι. Αυτό και η ποιότητα του κρέατος», είπε ο Rivera Martínez.

Είναι επίσης ίσως ο μόνος βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ που, όταν τον ρωτούν τι ρόφημα πρέπει να συνοδεύει το φαγητό του, απαντά «Μου αρέσει η κόκα κόλα».

via Associated Press

Ο σεφ Arturo Rivera Martínez φτιάχνει το καυτερό flat top στο Taquería El Califa de León επί 20 χρόνια: Μαγειρεύει φρέσκο κρέας για να γεμίσει τορτίγιες με κόκκινη ή πράσινη σάλτσα.

Ο βραβευμένος με James Beard κριτικός γεύσης Bill Esparza έχει φάει στη συγκεκριμένη taqueria το πιάτο Bliss, «ένα τριπλό τάκος από χοντρά κομμένα bistec, costilla και gaonera σε χειροποίητες τορτίγιες καλαμποκιού, με salsa de tomatillo crudo με κομμένα κρεμμύδια και μια καπνιστή salsa de chile pasilla στο El Califa de León».

via Associated Press

Ο ίδιος είπε στο «Good Morning America»: «Το τάκος είναι ένας τρόπος ζωής, που δημιουργήθηκε με την τορτίγια ως σκεύος και σίγουρα αξίζει Michelin.

Η βράβευση του El Califa de León με ένα αστέρι Michelin επιβραβεύει ουσιαστικά την καινοτομία των αυτόχθονων και τη σύγχρονη μεξικανική κουλτούρα, που τοποθετείται στην παγκόσμια σκηνή».

via Associated Press

«Αυτή η taqueria μπορεί να έχει χώρο μόνο για μια χούφτα ανθρώπων που μπορούν να σταθούν και να φάνε, αλλά η δημιουργία της, το Gaonera taco, είναι εξαιρετικό πιάτο», αναφέρει ο Οδηγός Michelin στην πρόσφατα ενημερωμένη έκδοσή του. «Το μοσχαρίσιο φιλέτο σε λεπτές φέτες μαγειρεύεται κατά παραγγελία, καρυκεύεται μόνο με αλάτι και λίγο λάιμ.

Ταυτόχρονα, ένας δεύτερος μάγειρας ετοιμάζει τις εξαιρετικές τορτίγιες καλαμποκιού, δίπλα. Ο συνδυασμός που προκύπτει είναι στοιχειώδης και αγνός», αναφέρεται επίσης.

Δημοφιλή