Το μεγάλο μυστικό για να αντέξει το άρωμά μας στη ζέστη και το χρόνο

Plus: Οι «απόκρυφες» περιοχές του σώματος που (ούτε τις φανταζόμασταν και) φυλακίζουν το άρωμα για περισσότερες ώρες.
Mariya Borisova via Getty Images

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από την αυτοπεποίθηση που μας προσφέρει το να μυρίζουμε όμορφα. Ειδικά το καλοκαίρι, που η ζέστη μας κάνει να ιδρώνουμε διαρκώς. Όταν κατορθώνουμε να βρούμε το τέλειο άρωμα, αξίζει να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Άλλωστε, κανείς μας δεν θέλει να ξοδέψει τα χρήματα του για ένα ακριβό άρωμα, που θα ξεθυμάνει μέσα σε λίγους μήνες.

Ευτυχώς, οι ειδικοί στα αρώματα έχουν για εμάς μερικές πολύτιμες συμβουλές ώστε το άρωμά μας να παραμείνει αναλλοίωτο μέχρι και την τελευταία σταγόνα, κόντρα στις υψηλές θερμοκρασίες που απειλούν να καταστρέψουν τα προϊόντα ομορφιά μας.

Και στην κορυφή της λίστας τους είναι η αποθήκευση των αγαπημένων μας αρωμάτων στο ψυγείο

Το σημείο στο οποίο αποθηκεύουμε το άρωμά μας διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη συντήρησή του, καθώς πολλοί παράγοντες απειλούν να αλλοιώσουν την ένταση και τη μυρωδιά του. Το ηλιακό φως, η θερμότητα από το καλοριφέρ και διαρκείς αλλαγές στη θερμοκρασία, με την πάροδο του χρόνου απειλούν να καταστρέψουν το άρωμά μας. Ωστόσο, όταν το φυλάμε στο ψυγείο μας μπορεί να διαρκέσει ακόμα και για χρόνια.

Το να αποθηκεύουμε το άρωμά μας στο ψυγείο είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσουμε τυχόν φρέσκες νότες που ενδέχεται να ενυπάρχουν μέσα του, όπως νότες λεμονιού, μέντας και περγαμόντο.

Αν πάλι δεν έχουμε χώρο στο ψυγείο, τότε θα πρέπει να φροντίσουμε να αποθηκεύουμε τα αρώματα μας σε κάποιο άλλο δροσερό, ξηρό μέρος, όπως ένα συρτάρι ή ένα ντουλάπι που δεν τα βλέπει ο ήλιος, ούτε και είναι κοντά σε κάποιο σώμα θερμότητας.

Ας ψεκάσουμε τα μαλλιά μας

Εάν επιθυμούμε να προσθέσουμε έξτρα άρωμα σε άλλες περιοχές του σώματός μας, έχει σημασία να γνωρίζουμε πως τα μαλλιά μας, φυλακίζουν και διατηρούν το άρωμα εξαιρετικά καλά.

Προκειμένου να εφαρμόσουμε το άρωμα στα μαλλιά, είναι καλύτερο να αναποδογυρίσουμε το κεφάλι μας, να ψεκάσουμε στον αέρα, να αφήσουμε το άρωμα να πέσει απαλά επάνω σε όλο το μήκος των μαλλιών και στη συνέχεια να περιμένουμε για μερικά δευτερόλεπτα, ώσπου να στεγνώσει.

Μπορούμε επίσης να δοκιμάσουμε να ψεκάσουμε τη βούρτσα των μαλλιών μας με άρωμα και να την περάσουμε σε στεγνά μαλλιά.

Ψεκάζουμε σε σημεία που δεν τα βλέπει το φως του ήλιου

Δεν χρειάζεται να περιορίζουμε την εφαρμογή του αρώματος στον λαιμό και τους καρπούς, καθώς με αυτό τον τρόπο, παραμελούμε πολλές άλλες περιοχές που ενδέχεται να κρατούν καλύτερα το άρωμα στο πέρας της ημέρας.

Σημεία όπως ο αφαλός, το πίσω μέρος των γονάτων ή το πίσω μέρος των αγκώνων, που τείνουν εκτίθενται λιγότερο στο ηλιακό φως και ως εκ τούτου δεν ιδρώνουν στον ίδιο βαθμό, βοηθούν το άρωμα να μην εξατμιστεί και να μην χάσει την ταυτότητά του.