Μια πολιτική… ευχή για το 2023

Οι νέες και οι νέοι επιστρέφουν! Ας μιλήσουν πλέον τα καθαρά βιογραφικά, τα πτυχία και τα διπλώματα, τα χρόνια στον επαγγελματικό και εργασιακό τομέα!
.
.
Eurokinissi

Για πολλούς επαφή των νέων και της πολιτικής, συνεπάγεται την σχέση δύο εχθρικών πόλων, σαν η ύπαρξη του ενός να καταργεί αυτομάτως τον άλλο. Αρχικά νέες/νέους εννοώ α. την γενιά 17-32 ετών και β. άτομα που είναι και άνω των 32 αλλά έχουν ζωηρή καρδιά και φλογερό πνεύμα. Για να μην μπερδευτούμε!

Η σημερινή νέα γενιά για πολλούς αγνοεί τα μεγάλα πολιτικά γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών, περιορίζεται σε ακραίες επιλογές, περνά τον περισσότερο χρόνο της στα social media, στερείται πολιτικής σκέψης και παρακολουθεί τις εξελίξεις αδύναμη να παρέμβει. Λάθος! Μια πιο προσεκτική ματιά, μας επιτρέπει, να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα πιο κριτικά και χωρίς στεγανά. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να δημιουργούνται πρωτοβουλίες νέων σε μικρές και μεγάλες οργανωμένες ομάδες. Οι νέοι δεν διστάζουν να αρθρώνουν έναν εναλλακτικό, δημιουργικό αλλά και καταγγελτικό, γιατί όχι, λόγο και να διεκδικούν μεγαλύτερη και ισότιμη παρουσία στην πολιτική και συμμετοχή στα κοινά.

Και στο κεντρώο χώρο και στον δεξιό και στον αριστερό. Ο μύθος της απολιτικοποίησης της νέας γενιάς υπονομεύεται από την ίδια την πραγματικότητα και τις τρέχουσες εξελίξεις. Σήμερα, η νεολαία δεν διστάζει να εκφράσει πολιτική άποψη και να παρέμβει διεκδικώντας το αυτονόητο: να εκφράσει την άποψή της για την πολιτική και να αντικαταστήσει το ατομικό με το Συλλογικό αλλά και το τετριμμένο με το Όραμα.

Η νέα γενιά δεν μένει στο περιθώριο των εξελίξεων.Γίνεται και πάλι ένα ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας και αναλαμβάνει ευθύνες, διαμαρτύρεται, αντιδρά και ζητά Δικαίωμα στο πιο όμορφο Όνειρο: Σπουδές, Καριέρα, Δουλειές, Οικογένεια, Πρόοδος!

Όλοι οι κομματικοί οργανισμοί, εντός και εκτός κοινοβουλίου, αλλά κυρίως οι διάφοροι παράγοντες εντός της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ας ανοίξουν καλά τα αυτιά, τα μυαλά και τις καρδιές τους. Πριν είναι πολύ αργά και για τους τρεις!

Ας μιλήσουν πλέον τα καθαρά βιογραφικά, τα πτυχία και τα διπλώματα, τα χρόνια στον επαγγελματικό και εργασιακό τομέα!

Ας μπούνε στα ψηφοδέλτια άτομα με γνήσια, ρεαλιστική και λαμπερή πορεία στον ακαδημαϊκό τομέα, στον εμπορικό τομέα, στον αγροτικο-γεωργικό τομέα!

Νέα μυαλά, νέες ψυχές, νέοι αγωνιστές της ζωής! Μακάρι να είναι και πάνω από το 50% αυτών Γυναίκες!

Εύχομαι να είναι άτομα που φέρνουν την σοφία, τον μόχθο και την εμπειρία από το εξωτερικό. Προσδοκώ να στηρίξω ως πολίτης αυτά τα άτομα!

Οι νέες και οι νέοι δεν είμαστε παθητικοί πολίτες. Προβληματιζόμαστε για τα πολιτικά ζητήματα αλλά απαιτούμε μια σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική. Οι νέες και οι νέοι επιστρέφουν! Και όταν το δυναμικότερο κομμάτι της κοινωνίας είναι ΠΑΡΩΝ μπορούμε να αισιοδοξούμε για ένα καλύτερο Μέλλον. Το θέλει η δημοκρατία, το απαιτεί η κοινωνία, το χρειάζεται η πατρίδα. Γιατί εκείνες και εκείνοι που αγαπάμε την Ελλάδα, πάντα θα είμαστε στο τελικό μέτρημα παραπάνω από εκείνους που δεν το κάνουν.

Να σας έχει ο Θεός καλά, Γλυκά Χριστούγεννα, Χρόνια Πολλά!

Δημοφιλή