Μινι-ντιμπέιτ με Σκέρτσο-Τσαπανίδου-Μάντζο: «Silver Alert», ΝΔ των 180 και αντιπολίτευση ΠΑΣΟΚ

Η απάντηση Τσαπανίδου στο ερώτημα εάν εξαφανίστηκε μετά τις εκλογές, το μήνυμα Σκέρτσου για το εάν θέλει η ΝΔ 180 βουλευτές και ο Μάντζος για τη νέα αντιπολίτευση ΠΑΣΟΚ. (βίντεο)
Glomex

Απάντηση στις αιχμές που αφήνουν σε βάρος της πολιτικοί σχολιαστές αλλά και μερίδα των ΜΜΕ, περί «εξαφάνισης την επομένη των εκλογών» θέλησε να δώσει η Πόπη Τσαπανίδου μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, σε πάνελ όπου βρέθηκε απέναντι στον πρώην υπουργό Άκη Σκέρτσο και στον επρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Άκη Μάντζο: «Ένιωσα κάπως περίεργα στο Silver Alert! Ήταν μία σκληρή ήττα, ένα οδυνηρό αποτέλεσμα, το οποίο μας σόκαρε, μας αιφνιδίασε, δεν το περιμέναμε, μας πίκρανε», απάντησε αρχικά στο ερώτημα γιατί δε μίλησε τις προηγούμενες ημέρες, ενώ στο ερώτημα εάν έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Δεν έθεσα καμία παραίτηση στη διάθεση του προέδρου...Αμέσως μετά το αποτέλεσμα έθεσα εαυτόν στη διάθεση του κόμματος και του προέδρου, όπως θα έκανε στη θέση μου κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του κι αντιλαμβάνεται ότι κομμάτι της ευθύνης φέρει και ο ίδιος».

Σκέρτσος: «Ο στόχος είναι μία κυβέρνηση με επαρκή αυτοδυναμία»

Από την πλευρά του, ο Άκης Σκέρτσος απέρριψε τον ισχυρισμό ότι η ΝΔ έχει ήδη εξασφαλίσει την αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου, ενώ τόνισε ότι δεν είναι στόχος να συγκεντρώσει το κόμμα 180 έδρες, αλλά «μία κυβέρνηση με επαρκή αυτοδυναμία». Και νωρίτερα σημείωσε: «Οι εκλογές γίνονται για να αποκτήσει η χώρα ισχυρή κυβέρνηση. Δε γίνονται για να λύσει τα εσωτερικά προβλήματά της η κεντροαριστερή πολυκατοικία. Η επόμενη κάλπη θα κρίνει ποιός θα κυβερνήσει τη χώρα με σταθερότητα, η χώρα χρειάζεται ισχυρή εντολή από τους πολίτες για να λυθούν προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν και δεν προλάβαμε ούτε εμείς να λύσουμε...Να το δει και η αντιπολίτευση. Να σταματήσουμε να φοβίζουμε τους πολίτες για πολιτικές που έχουν αποδοχή στην κοινωνία...Η αντιπολίτευση τα ακυρώνει όλα, τα μαυρίζει όλα και παρουσιάζει μία εικόνα της χώρας σχεδόν κατεστραμμένη».

Μάντζος: «Έκαστος εφ ω ετάχθη»

«Καθένας πήρε και μία έντολή, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συγκυβέρνησης με τη ΝΔ. Υπάρχει ανάγκη για μία γνήσια προοδευτική αντιπολίτευση, όπως προκύπτει από τις κάλπες», απάντησε από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος.

«Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να αποκτήσει ισχυρή, γνήσια αντιπολίτευση», επανέλαβε όταν ρωτήθηκε εάν ζητούμενο του κόμματος είναι η «αποκαθήλωση» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είχε βολευτεί η ΝΔ τόσα χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα κακά νέα είναι ότι τώρα η χώρα θα αποκτήσει αντιπολίτευση σοβαρή», κατέληξε εξαπολύοντας βολές εναντίον των δύο μεγαλύτερων κομμάτων.

Δημοφιλή