Μινιατούρα να τρίβουμε τα μάτια μας: ολόκληρο δωμάτιο για διάβασμα χώρεσε σε μια κονσέρβα

Οι λεπτομέρειες είναι εντυπωσιακές: από το παρκέ στο πάτωμα και το κιλίμι μέχρι τα φυτά εσωτερικού χώρου και ένα σωρό δεμένα βιβλία στα ράφια βιβλιοθήκης.

Στο όνομα «Book CAN» ακούει το τελευταίο πρότζεκτ του Κιοτάκα Μιζούκος.

Σχεδιασμένο από τον Ιάπωνα καλλιτέχνη του Muzo Sudios ως ένα χουχουλιάρικο, μυστικό ερημητήριο γεμάτο βιβλία και φωτισμένο από μια λάμπα γραφείου με ζεστό φως, η μικροσκοπική προσωπική γωνιά έχει προσαρμοστεί στο εσωτερικό μιας άδειας κονσέρβας. Οι λεπτομέρειες είναι εντυπωσιακές: από το παρκέ στο πάτωμα και το κιλίμι μέχρι τα φυτά εσωτερικού χώρου και ένα σωρό δεμένα βιβλία στα ράφια βιβλιοθήκης.

Οι δημιουργίες του Κιοτάκα Μιζούκος είναι σε απίστευτο βαθμό εντυπωσιακές. Πάντα επιφυλάσσει εκπλήξεις· καθημερινά οικιακά αντικείμενα μετατρέπονται σε πύλες προς μικροσκοπικούς κόσμους.

Στο προηγούμενο δημιούργημά του, το εσωτερικό μιας πρίζας είχε μεταμορφωθεί σε υπερρεαλιστικές σκάλες και δωμάτια που οδηγούσαν σε έναν παραδοσιακό ιαπωνικό χώρο, όπως διαπιστώνει ο επισκέπτης στον λογαριασμό του στο Instagram.

Για κάθε του πρότζεκτ, ο Κιοτάκα Μιζούκος αναρτά στο κανάλι του στο YouTube βίντεο με τα παρασκήνια της δημιουργίας. Σχολιάζοντας το «Book CAN», είπε: «Πραγματικά απόλαυσα να φτιάχνω και να τακτοποιώ μικρά βιβλία! Θέλω αυτού του είδους τον χώρο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ