Μουντιάλ: Με απαγγελία στίχων από το Κοράνι ξεκινά η τελετή έναρξης (Βίντεο)

Το Κατάρ θα δώσει και θρησκευτικό τόνο στην τελετή με 100 παιδιά Χαφίζ με παραδοσιακές ενδυμασίες στο στάδιο Αλ Μπαΐτ.
Ένας εργαζόμενος περπατά μέσα στο στάδιο Al-Bayt στις 12 Νοεμβρίου 2022, ενόψει του τουρνουά ποδοσφαίρου του Παγκόσμιου Κυπέλλου FIFA 2022 στο Κατάρ.
Ένας εργαζόμενος περπατά μέσα στο στάδιο Al-Bayt στις 12 Νοεμβρίου 2022, ενόψει του τουρνουά ποδοσφαίρου του Παγκόσμιου Κυπέλλου FIFA 2022 στο Κατάρ.
GABRIEL BOUYS via Getty Images

Το Κατάρ ενσωματώνει την ισλαμική κουλτούρα στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ που θα λάβει χώρα στο στάδιο Αλ Μπαΐτ, στις 20 Νοεμβρίου (16:00, ώρα Ελλάδας), πριν τον εναρκτήριο αγώνα του Α′ Ομίλου μεταξύ των οικοδεσπότων και του Εκουαδόρ.

Οι διοργανωτές απόφάσισαν η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου να ξεκινήσει, όχι με συναυλίες, πασαρέλες με μοντέλα, μουσική και χορό, αλλά μ′ ένα πιο... παραδοσιακό τρόπο.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται σε βίντεο από τις πρόβες της τελετής έναρξης που έχουν ανέβει στο διαδίκτυο, 100 παιδιά Χαφίζ απαγγέλλουν στίχους από το Κορανί στο γήπεδο ενώ φορούν τα παραδοσιακά ρούχα στον αγωνιστικό χώρο.

Το ίδιο το στάδιο Αλ Μπαΐτ έχει σχεδιαστεί για να θυμίζει καφίγια, δηλαδή το παραδοσιακό ισλαμικό καπέλο που φορούν οι μουσουλμάνοι άνδρες.

Το στάδιο Αλ Μπαΐτ βρίσκεται 40 χλμ βόρεια της Ντόχα. Ονομάστηκε και σχεδιάστηκε από τις σκηνές που χρησιμοποιούν οι νομάδες στον Κόλπο.

Το Κατάρ είναι η πρώτη μουσουλμανική χώρα που φιλοξενεί Μουντιάλ.

Με πληροφορίες από Reuters