«Απήχθη» στο νοσοκομείο ως βρέφος πριν 40 χρόνια. Τώρα ανακάλυψε πως τον επέστρεψαν σε λάθος οικογένεια

Το απίστευτο λάθος της αστυνομίας.
gaiamoments via Getty Images

Η συγκλονιστική ιστορία ενός άντρα που απήχθη μόλις γεννήθηκε έγινε viral στο διαδίκτυο, όταν ανακάλυψε μετά από 40 χρόνια, πως η οικογένεια στην οποία τον επέστρεψαν δεν ήταν δικιά του.

Ο Πολ Φρόντζακ, χάθηκε στις 27 Απριλίου του 1964, όταν μια νοσοκόμα τον πήρε από τα χέρια της μητέρας του, Ντόρα, με το πρόσχημα ότι θα τον εξετάσουν οι γιατροί και δεν τον επέστρεψε ποτέ.

Η είδηση της απαγωγής του βρέφους μαθεύτηκε σε όλο το Σικάγο και η αστυνομία ξεκίνησε το μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό στην ιστορία της πόλης.

Οι εβδομάδες περνούσαν και η αστυνομία δεν μπορούσε να εντοπίσει το χαμένο βρέφος ούτε είχε κάποιο στοιχείο για το ποιοι μπορεί να είναι οι απαγωγείς του.

Μετά από δύο χρόνια, ένα αγόρι που είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με το αγνοούμενο βρέφος, βρέθηκε στο Νιου Τζέρσεϊ. Το παιδί είχε βαπτιστεί «Σκοτ Μακίνλεϊ» και το είχε βρει μια οικογένεια παρατημένο σε ένα πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο.

Στον «Σκοτ» δεν έγινε κανένα τεστ DNA ούτε υπήρχαν στοιχεία για τα δακτυλικά του αποτυπώματα και ομάδα αίματος, αλλά παρόλα αυτά η αστυνομία του Σικάγου αποφάσισε πως αυτό είναι το αγνοούμενο μωρό, αφού ανάμεσα στα 1000 βρέφη που έψαξαν, ήταν το μόνο που ταίριαζε στην περιγραφή των γονιών.

Το δίχρονο αγοράκι επέστρεψε πίσω στους «γονείς» του, πήρε το όνομα Πολ και η υπόθεση έκλεισε.

Κάποια στιγμή στην ηλικία των 10, ο Πολ βρήκε ξεχασμένο στο υπόγειο ένα κουτί που περιείχε αποκόμματα εφημερίδων, γράμματα και κάρτες που αναφέρονταν στην περίοδο της απαγωγής του.

Όταν έτρεξε να ρωτήσει την μητέρα του για αυτό, εκείνη του διηγήθηκε περιληπτικά τι συνέβη και του ζήτησε να το ξεχάσει. Ο Πολ όμως, όπως διηγείται ο ίδιος, γνώριζε ότι κάτι δεν πάει καλά, αφού δεν έμοιαζε καθόλου με τους γονείς του.

«Δεν έμοιαζα με κανέναν από τους δύο εξωτερικά, ούτε είχα ίδια ενδιαφέροντα με τον πατέρα μου. Εμένα μου άρεσε η ροκ μουσική και οι μοτοσικλέτες και σε εκείνον οτιδήποτε διαφορετικό», λέει στην Mirror.

Η αλήθεια για την οικογένεια του, ήρθε στο φως μετά από χρόνια, όταν ο Πολ ήταν πλέον παντρεμένος και πατέρας ενός κοριτσιού.

«Όταν ο γιατρός με ρώτησε για το ιατρικό μου ιστορικό δεν ήξερα πως να απαντήσω. Αναγκαστήκαμε τελικά να κάνουμε τεστ DNA και μάθαμε πως δεν είμαι το παιδί τους. Ήταν σοκαριστικό...», συνεχίζει ο Πολ.

Μετά από 40 χρόνια, ο Πολ ανακάλυψε πως είναι στην πραγματικότητα 6 μήνες μεγαλύτερος από ότι νόμιζε και ότι έχει και μια αδερφή. Η οικογένειά του, τους εγκατέλειψε όταν ήταν μωρά, σ’ένα εμπορικό κέντρο, για άγνωστο λόγο μέχρι τώρα.

Κανείς δεν γνωρίζει που είναι το πραγματικό παιδί του Τσέστερ και της Ντόρας.

(Με πληροφορίες από Mirror)

Δημοφιλή