Μπόλτον: Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να δολοφονήσουν τον Πούτιν εάν χρησιμοποιήσει πυρηνικά

Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε αυτοκτονία για τον Πούτιν μια τέτοιο απόφαση.
LOGAN CYRUS via Getty Images

Σε μια σοκαριστική δήλωση προχώρησε ο Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποστήριξε οτι «οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να δολοφονήσουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν αν χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα»

Μιλώντας στο βρετανικό ραδιοφωνικό σταθμό LBC ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας μίλησε για την πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου μετά τις πρόσφατες απειλές του Ρώσου προέδρου και κάλεσε την αμερικανική κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να εμποδίσει τη χρήση πυρηνικών όπλων από τον Πούτιν.

«Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι αν ο Πούτιν διατάξει τη χρήση τακτικού πυρηνικού όπλου θα υπογράψει ένα σημείωμα αυτοκτονίας», είπε ο Μπόλτον.

«Νομίζω ότι αυτό είναι που ίσως χρειαστεί για να τον αποθαρρύνει, αν βρεθεί σε ακραίες συνθήκες».

Ο Τζον Μπόλτον είπε χαρακτηριστικά: «Ο Πούτιν έχει μπλοφάρει με τη χρήση πυρηνικών όπλων πολλές φορές μέχρι σήμερα. Αυτό πιστεύω οτι κάνει και τώρα. Αυτό που αποκλείω είαι το ενδεχόμενο πυρηνικών όπλων εάν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία καταρρεύσουν ή εάν ο Πούτιν βρισκόταν σε μια πραγματικά δεινή πολιτική θέση στη Ρωσία».

«Αλλά πρέπει να καταστήσουμε σαφές οτι εάν ο Πούτιν διέταζε τη χρήση ενός τακτικού πυρηνικού όπλου, θα υπέγραφε την αυτοκτονία του. Και νομίζω, οτι αυτό είναι αρκετό για να τον αποτρέψει».

Πηγή: Independent